Antena Meniu Search
x

Alina Gorghiu: Dacă mâine începe urmărirea penală împotriva mea, plec din PNL

Alina Gorghiu a ţinut să explice că este bizar şi ce face premierul Victor Ponta şi că, dacă acesta ar fi fost în PNL, şi-ar fi pierdut de mult funcţia de premier, prin prisma statutului de partid.

Alina Gorghiu a ţinut să explice că este bizar şi ce face premierul Victor Ponta şi că, dacă acesta ar fi fost în PNL, şi-ar fi pierdut de mult funcţia de premier, prin prisma statutului de partid. 

"Este bizar să fii premier în funcţie, să anunţi la începutul anului marea reformă de integritate în PSD, să anunţi schimbări la statut şi să anunţi că dacă vei fi vreodată urmărit penal îţi vei da demisia, iar astăzi, când eşti urmărit penal, să uiţi ce ai spus acum câteva luni şi să mergi pe o pantă pe care eu o consider periculoasă. Să încerci să spui că este un fel de dosar politic. Eu nu vorbesc de vinovăţia premierului. Exclud să intru pe această pantă, pentru că nu eu sunt competentă aici. Nu ştiu şi nici nu cred că e normal să ştiu eu. Dar mai ştiu un lucru. Că omul politic care câteva atribute pe care ar trebui să şi le conserve, dacă vrea să rămână în prim-planul politic - credibilitate, legitimitate, trebuie să adune încrederea publicului şi a partenerilor din intern, din afară. Mai ştiu că, pe statutul pe care îl are acum PNL, dacă Victor Ponta ar fi premier la PNL, Victor Ponta în această secundă şi-ar pierde funcţia. Pentru că aşa stipulează statutul. Dacă acum şapte ani, zece ani, trei ani, electoratul ar fi acceptat, în acest moment acest lucru nu mai este tolerat. Eu cred, în mod ferm, că nu mai există aceeaşi toleranţă sau înţelegerea electoratului pentru oameni care sunt suspectaţi de diverse fapte din codul penal."

De altfel, Alina Gorghiu a anunţat că, dacă s-ar pune vreodată problema de începerea urmăririi penale pe numele său, şi-ar da demisia din partid în secunda doi.

"Dacă mâine începe urmărirea penală împotriva mea, plec din PNL şi fac un pas în lateral. Dar am să fac asta nu pentru că mă consider vinovată, ci pentru că presiunea pe care aş pune-o pe PNL ar fi nedreaptă faţă de partid. Acum Victor Ponta pune o presiune nejusitifcată pe PSD. Eu pot să vă spun că văd un Guvern din ce în ce mai slab şi un preşedinte al PSD care este într-o oarecare derivă. Nu ştiu câte zile mai sunt necesare ca să îşi lămurească strategia, îl aştept."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri politice » Alina Gorghiu: Dacă mâine începe urmărirea penală împotriva mea, plec din PNL