Antena Meniu Search
x

Video Apa caldă şi căldura nu pot fi oprite iarna. O lege din 2008, promulgată abia acum de preşedintele Klaus Iohannis

Coşmarul iernilor fără căldură sau fără apă caldă s-ar putea încheia! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care interzice oprirea furnizării apei calde şi energiei termice pe timp de iarnă, indiferent de situaţie. O lege care sună excelent mai ales pentru bucureştenii care iarna trecută au suferit din cauza lipsei căldurii şi apei calde.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.07.2021, 16:47

Vezi și

Primarul Capitalei a spus că nu poate fi respectată această lege la iarnă pentru că vom avea parte de noi întreruperi în furnizarea agentului termic. Însă a precizat că va fi ceva mai bine decât sezonul trecut. Aşadar, este o lege greu de pus în practică în Bucureşti dacă ne gândim că ţevile reţelei de termonificare şi-au depăşit de mult durata de viaţă.

Tocmai de aceea, Nicuşor Dan a început să le înlocuiască. Însă acesta va presupune noi întreruperi în livrarea agentului termic. Aceste lucrări vor continua pentru a ajuta bucureştenii, însă a mai precizat Nicuşor Dan că la iarnă vor exista întreruperi din cauza lucrărilor.

O lege care interzice întreruperea furnizării agentului termic pe timpul iernii, o lege care a avut un parcurs anevoios în Parlament. A ajuns acolo în 2008, iar din 2009 şi până în 2016 nu s-a mai lucrat la ea. A fost modificată în 2018 după o cerere de reexaminare a preşedintelui şi iată, în final, a fost votată în unanimitate la Camera Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Apa caldă şi căldura nu pot fi oprite iarna. O lege din 2008, promulgată abia acum de preşedintele Klaus Iohannis