Antena Meniu Search
x

Aproape toată România a ieşit în stradă! Românii din Diaspora s-au alăturat protestatarilor de acasă şi au transmis mesaje dure către aleşi

Zeci de mii de oameni au împânzit marile oraşe ale ţării, au fost uniţi şi şi-au strigat nemulţumirea faţă de modificările anunţate de Guvern.

Vezi și

Aseară, parcă mai hotărâtă ca niciodată că poporul român merită altceva. Zeci de mii de oameni au împânzit marile oraşe ale ţării, au fost uniţi şi şi-au strigat nemulţumirea faţă de modificările anunţate de Guvern. Şi peste hotare, zeci de români, înarmaţi cu pancarde pe care au scris mesaje de susţinere faţă de protestele desfăşurate în ţară, dar şi mesaje pentru libertatea justiţiei, au manifestat în marile capitale europene.

La unison, în marile oraşe s-a scandat împotriva legilor justiţiei şi nu numai. Oamenii sunt revoltaţi şi de modificarea Codului FIscal. 

La Cluj-Napoca, peste 5.000 de oameni au mărşăluit pe străzi, nemulţumiţi de deciziile Guvernului.

La fel de hotărâţi, oamenii au luat cu asalt şi centrul Sibiului. Peste 2.000 de protestari au scandat înarmaţi cu pancarte.

Iar nemulţumirile sunt multe şi spiritele mai încinse ca niciodată. 

"Habar nu am cu ce să încep, aş începe cu încercarea de modificare a legilor justiţiei, astfel încât, evident, să fie bine pentru cei care le modifică", spune un protestatar. 

Şi în Timişoara, propunerile Executivului au pus pe jar oamenii.

Şi la Iaşi s-a ieşit în stradă pentru schimbare.

La Galaţi, manifestanţii au doborât cordonul jandarmilor şi au blocat strada din faţa Prefecturii. 

"Am ieşit pentru copii mei, pentru nepoţii mei, pentru tot tineretul", exclamă un gălăţean. 

La malul mării, constănţenii au avut mesaje dure pentru liderii coaliţiei.

"Transmit un mesaj, domnului Dragnea, cu gaşca lui, să plece, să-şi dea demisia!", este mesajul unui protestatar de la Constanţa.

Şi Ardealul fierbe. În Maramureş, Bihor şi Mureş, oamenii au fost la fel de uniţi. 

"Domnul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, ar trebui să îşi asume efectiv, pe persoană fizică, cum le place să spună, toate legile date", sunt de părere bihorenii. 

Şi românii din Diaspora au fost alături de românii de acasă. Sute de oameni s-au strâns în capitalele europene pentru a-şi exprima nemulţumirea faţa de deciziile Guvernului de la Bucureşti. 

"Deşi au fost aleşi în mod democratic, nu au dreptul să decidă şi să abuzeze în continuare de poporul român", au fost cuvintele unui român la Londra. 

A fost doar o primă seară de proteste. Românii promit să continue lupta pentru libertatea justiţiei şi apărarea legislaţiei fiscale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Aproape toată România a ieşit în stradă! Românii din Diaspora s-au alăturat protestatarilor de acasă şi au transmis mesaje dure către aleşi