Antena Meniu Search
x

Bugetul pe anul 2018, avizat de Parlament

Bugetul pe anul 2018 a trecut de avizele comisiilor din parlament, dar nu fără scandal!

Vezi și

Bugetul pe anul 2018 a trecut de avizele comisiilor din parlament, dar nu fără scandal! La transporturi, acolo unde ţara noastră stă destul de prost, aleşii opoziţiei şi ai puterii s-au contrat în comisie, până să dea votul. DNA este una dintre instituţiile care primesc bani în plus anul viitor, alături de serviciile secrete. La ministerele de Interne şi Apărare se suplimentează fondurile pentru salarii, dar se pregătesc şi angajări anul viitor.

În absenţa ministrului Felix Stroe, reţinut cu întâlniri la Guvern, la comisia de buget pentru transporturi discuţiile au fost extrem de aprinse. Tema principală? Chiar lipsa ministrului.

O altă comisie cu dezbateri intense a fost cea a bugetului Direcţiei Naţională Anticorupţie. În special din cauza costurilor pentru protocol, unde se cer peste 3 milioane lei. Bani mai mulţi în 2018 vor primi şi serviciile. SRI, SPP, dar şi STS au bugete mai mari pentru anul viitor.

Bugetul Ministerului Apărării a fost făcut astfel încât să se respecte alocarea celor două procente din PIB.

La ministerul Muncii s-a votat majorarea salariilor angajaţilor cu 15 procente, dar s-au alocat şi fondurile necesare pentru creşterile de pensii şi salarii.

Proiectul de buget intră de mâine în dezbaterea comisiei de buget, de unde va primi raportul cu care ajunge la votul final în plen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Bugetul pe anul 2018, avizat de Parlament