Antena Meniu Search
x

700 de copii merg pe jos la şcoală, pentru că pe microbuzele care îi transportau s-a pus sechestru

Peste 700 de elevi din Maramureş sunt prinşi fără vină într-un război al altora. Trăiesc la oraş, dar sunt nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi.

Vezi și

Peste 700 de elevi din Maramureş sunt prinşi fără vină într-un război al altora. Trăiesc la oraş, dar sunt nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la şcoală. Microbuzele au fost puse sub sechestru, pentru că primăria a pierdut un proces şi a început executarea silită. Chiar unul dintre câştigători susţine că în instanţă s-au folosit acte false. 

În fiecare dimineaţă, cei 700 de elevi din Borşa pornesc pe jos spre şcoală. Merg kilometri întregi, prin frig sau ploaie, în timp ce microbuzele şcolare stau goale în parcare. 

Pe microbuzele care ar fi trebuit să îi ducă pe aceşti copii la şcoală, s-a pus deja sechestru. Un executor judecătoresc a ridicat numerele de înmatriculare, pentru că primăria nu a avut de unde să restituie 17.000 de hectare de pădure cerute de foştii proprietari. Executorul a blocat şi conturile Primăriei. "Înseamnă că Primăria Oraşului Borşa este blocată, ceea ce înseamnă fără fonduri europene, fără fonduri la ministerul dezvoltării, fără investitii din bugetul local, fără turism.", spune primarul.

Şi culmea, şi maşina Poliţiei Locale a fost evaluată. Iar Prefectul Judeţului s-a trezit cu instituţia ameninţată. Cu tot ce e în ea: "Aceasta este stema pentru care s-a solicitat aplicarea sechestrului de către executorul judecătoresc, însoţit de către executorul judecătoresc şi reprezentantul Composesoratului Borşa." 

Composesorat care a câştigat un proces bazat, recunoaşte pentru În Premieră chiar unul dintre membrii lui, pe acte false: "Păi eu m-am dus de atâtea ori la DNA şi de fiecare dată le-am zis: Legaţi-mă, eu sunt vinovat! Eu am făcut! Eu mă rog de ei să mă bage în puşcărie şi niciunul nu răzbea. Niciunul. Toţi fug de mine." 

O greşeală pe care o plătesc acum sute de copii din Maramureş, prinşi la mijloc într-un scandal fără sfârşit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 700 de copii merg pe jos la şcoală, pentru că pe microbuzele care îi transportau s-a pus sechestru