Antena Meniu Search
x

Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale, atac la Viorica Dăncilă

Liderii ALDE au anunţat, miercuri, că preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, a fost desemnat candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.07.2019, 16:34

Tăriceanu a anunţat că ALDE rămâne la guvernare
Călin Popescu Tăriceanu este candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale - Facebook Călin Popescu Tăriceanu

Liderii ALDE au anunţat, miercuri, că preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, a fost desemnat candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Anunţul a fost făcut la doar o zi după ce liderii Partidului Social Democrat au desemnat-o pe Viorica Dăncilă candidata PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Tăriceanu a precizat că s-a luat această decizie, ca ALDE să aibă candidat propriu la prezidenţiale, pentru că a fost dorinţa celor mai mulţi membri de partid, dar şi pentru că PSD nu a acceptat ca PSD, ALDE şi Pro România să aibă un candidat comun la prezidenţiale.

"După cum ştiţi, a fost o discuţie pentru desemnarea unui candidat comun. Din păcate, cei de la PSD au precizat că social-democraţii reprezintă un partid prea mare pentru a nu avea un candidat propriu la prezidenţiale", a fost mesajul transmis de Tăriceanu.

Liderul ALDE consideră candidatura Vioricăi Dăncilă "o dezamăgire" şi este convins că social-democraţii nu vor ajunge în turul II al alegerilor prezidenţiale.

Totuşi, Călin Popescu Tăriceanu a dat asigurări că "nu vrem să rupem alianţa şi să ieşim de la guvernare. Sunt convins că, în ciuda acestor decizii, putem avea o relaţie corectă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale, atac la Viorica Dăncilă