Meniu LIVE
Search
x

Video Camera Deputaţilor a votat: Foştii preşedinţi vor rămâne fără privilegii dacă au colaborat cu Securitatea

Deputaţii au adoptat o lege potrivit căreia foştii şefi de stat care au fost lucrători sau colaboratori ai Securităţii îşi vor pierde toate privilegiile.

De Redactia Observator la 08.09.2021, 08:34
Vezi și

S-au înregistrat 264 voturi pentru, 3 contra şi 11 abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, astfel că - din clipa în care legea va fi promulgată de preşedintele Iohannis ea isi va produce efectele, iar fostii sefi de stat vor ramane fără locuinţa de protocol, fără indemnizaţia de 75 la sută din salariul de şef al statului, fără maşină şi protecţie asigurate de SPP. 

Traian Băsescu, vizat de această lege

Traian Basescu este singurul fost presedinte care se confrunta oficial cu astfel de probleme. În urmă cu doi ani, Curtea de Apel Bucureşti a decis că acesta a fost un informator al Securităţii, însă decizia nu este definitivă. Băsescu a făcut recurs, iar procesul de rejudecare va începe pe 5 noiembrie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Camera Deputaţilor a votat: Foştii preşedinţi vor rămâne fără privilegii dacă au colaborat cu Securitatea

Breaking News

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza...

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o amenințare directă"