Antena Meniu Search
x

Cine este Marcel Boloş, nominalizarea PNL pentru funcţia de ministru al Digitalizării

PNL l-a validat pe Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunţat joi preşedintele liberalilor, Florin Cîţu. Propunerea a fost făcută de Lucian Bode.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 13:36

Marcel Boloş a fost propus de PNL Pentru funcţia de ministru al Digitalizării
Marcel Boloş a fost propus de PNL Pentru funcţia de ministru al Digitalizării - Hepta

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat joi că a fost validată de către conducerea partidului nominalizarea pentru Ministerul Digitalizării, fiind vorba despre fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloş. 

A fost validată susţinerea domnului Boloş pentru Ministerul Digitalizării. Îi urăm succes şi are toată susţinerea PNL”, a anunţat, luni, Florin Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Politic al formaţiunii.  

Propunerea a venit de la ministrul de Interne, Lucian Bode, şi a fost validată cu un singur vot împotrivă. Acesta i-a aparţinut lui Gheorghe Falcă. 

Ce îl recomandă pe Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Digitalizării

Pe acelaşi subiect

Preşedintele PNL a vorbit despre ceea ce îl recomandă pe Marcel Boloş pentru această funcţie.

”Domnul Marcel Boloş este o propunere a colegilor din zona de nord-vest, pentru că în PNL încercăm să arătăm că toate filialele sunt reprezentate în actul guvernamental. Este un om care a fost ministru la Fondurile Europene, la ministerul Digitalizării să ştiţi că în perioada următoare este important să fie cineva care cunoaşte aceste mecanisme, pentru că avem de-a face cu implementarea PNRR, şi trebuie să fie cineva care ştie să lucreze cu instituţiile europene. Ministerul nu este doar despre Digitalizare, ci şi cercetare, dar aceasta este o numire politică. Este un manager pe care îl numim astăzi, acolo, care va fi asistat de secretari de stat care cunosc foarte bine şi digitalizare şi cercetare. Acesta este rolul pe care îl are acolo”, a mai afirmat Florin Cîţu. 

Florin Cîţu a declarat, miercuri, despre anunţul lui Marcel Boloş că a acceptat să preia funcţia de ministru al Digitalizării, că el nu i-a făcut această propunere şi că aştepta o propunere din partea colegilor din Ardeal.  

Cine este Marcel Boloş

Marcel Boloş este directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. El a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban.  

Marcel Ioan Boloş s-a născut la 1 aprilie 1968.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1993-1997), Facultatea de Electrotehnică şi Informatică (1992-1997), studii de master în Managementul Instituţiilor Financiar-Bancare (1997-1999) şi studii doctorale cu teza: "Bugetul şi contabilitatea comunităţilor locale între starea actuală şi posibilităţi de modernizare" la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea de Vest, Timişoara (2000-2005), potrivit site-ului http://steconomiceuoradea.ro.

Şi-a început activitatea didactică în 1999, ca asistent universitar în domeniul "Finanţele întreprinderii" la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1999-2001). A parcurs treptele de lector universitar doctor (2001-2008), conferenţiar universitar doctor (2008-2015), apoi profesor universitar doctor (de la 1 octombrie 2015) la catedra de Finanţe Contabilitate din cadrul centrului universitar amintit.

În iunie 2017, a obţinut certificatul de Abilitare în domeniul Finanţe, cu teza "Utilizarea Inteligenţei Computaţionale în Domeniul Fondurilor Structurale şi a Finanţelor", Academia de Studii Economice Bucureşti, afiliere: Şcoala doctorală de Finanţe, Universitatea Oradea, conform sursei citate.

Cariera sa profesională include poziţiile de: inspector - Serviciul de Relaţii cu Publicul, Primăria Municipiului Oradea (1993-1997), şef birou la Primăria Municipiului Oradea (1997-1998), contabil-şef - Direcţia Imobiliară din cadrul Primăriei Municipiului Oradea (1998-2000), director economic în cadrul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar - Consiliul Local Oradea (2005-2008), director executiv - Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Primăria Municipiului Oradea (2008-2012), secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (2012-2013), director general, coordonatorul Autorităţii de Management POST şi al Direcţiei Generale Management şi Strategii din Ministerul Transporturilor (2013-noiembrie 2015), secretar de stat în Ministerul Transporturilor (noiembrie 2015-ianuarie 2017), director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (din ianuarie 2017), potrivit sursei citate.

A fost ministru al Fondurilor Europene (4 nov. 2019-23 dec. 2020) în cadrul guvernului condus de Ludovic Orban.

Ministerul Digitalizării a rămas fără ministru, după ce Florin Roman a demisionat, în luna decembrie, în urma inadvertenţelor din CV-ul său, privind diploma de absolvire a facultăţii. Virgil Popescu a asigurat interimatul la Ministerul Digitalizării, după demisia lui Florin Roman

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Cine este Marcel Boloş, nominalizarea PNL pentru funcţia de ministru al Digitalizării