Antena Meniu Search
x

Ciolacu: Noua lege a pensiilor va intra în vigoare la 1 ianuarie. N-o pitesc, va merge în Parlament

Noua Lege a pensiilor va intra în vigoare pe 1 ianuarie, pensiile se măresc cu 13,8%, iar aplicarea directă va dura, spune premierul Marcel Ciolacu.

de Redactia Observator

la 28.10.2023, 18:51

Ciolacu: Noua lege a pensiilor va intra în vigoare 1 ianuarie. N-o pitesc, va merge în Parlament
Ciolacu: Noua lege a pensiilor va intra în vigoare 1 ianuarie. N-o pitesc, va merge în Parlament - Facebook

Întrebat, sâmbătă, la Târgul Indagra, când vor crește pensiile, premierul a răspuns că „România are legi. La anul va avea o indexare de 13,8%, este indicele de inflație pe anul trecut. În noua lege se regăsește din nou acest fapt, că trebuie cu indicele de inflație anuală intervenit pe pensii”.

Ciolacu și-a manifestat încrederea că până la sfârșitul lunii noiembrie va trece noua lege a Pensiilor prin Parlament, apoi va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie. Legea are prevăzută închiderea „anumitor înechități”, a precizat premierul, adăugând că nu se poate pune în aplicare instant.

De la 1 ianuarie pensiile se măresc cu 13,8 % conform legii, spune Ciolacu, iar noua lege a Pensiilor va intra în vigoare pe 1 ianuarie și „aplicarea directă va dura”. „Eu legea n-o pitesc, va merge în Parlament”, a adăugat prim-ministrul.

Recent, Ciolacu spunea că ar urma să fie purtate noi discuţii la Bruxelles cu oficialii Comisiei Europene despre noua lege a pensiilor. Și atunci, premierul spunea că şi-ar dori ca această lege să fie pusă în aplicare încă de anul viitor. Întrebat cât ar urma să fie pensia minimă de la 1 ianuarie, premierul a răspuns atunci că în primul rând se va ţine cont de o majorare a pensiei în acord cu indicele inflaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Ciolacu: Noua lege a pensiilor va intra în vigoare la 1 ianuarie. N-o pitesc, va merge în Parlament