Antena Meniu Search
x

Ciolacu, reacţie după amânarea rotativei guvernamentale: "O decizie pe care ne-o asumăm împreună"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, în conferinţa în care premierul Nicolae Ciucă a anunţat că nu îşi depune mandatul, că problemele ridicate de către angajaţii din educaţie sunt unele legitime, subliniind că, în programul de guvernare, învăţământul este o prioritate.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 10:16

Ciolacu, reacţie după amânarea rotativei guvernamentale: "O decizie pe care ne-o asumăm împreună"
Ciolacu, reacţie după amânarea rotativei guvernamentale: "O decizie pe care ne-o asumăm împreună" - Hepta

"Această guvernare nu este doar despre stabilitate, ci este și despre asumare. Eu am spus încă de săptămâna trecută, înaintea discuțiilor politice trebuie să ne asumăm împreună rezolvarea problemelor majore din societate. Este o decizie pe care ne-o asumăm împreună, împreună o să continuăm, eu reprezentând Legislativul, dumneavoatră reprezentând Executivul. 

O să încercăm să rezolvăm asceastă problemă, dar trebuie să avem și echilibrul de a găsi argumentele cele mai prielnice, și împreună ne-am asumat că în programul de guvernare prioritatea 1 sunt profesorii și sistemul de sănătate. Cred că este decizia corectă să nu intrăm în decizii politice până nu rezolvăm greva profesorilor. Urmând să găsim împreună ulterior calendarul pentru rotație", a declarat liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat vineri că liderii coaliţiei au decis să continue dialogul cu sindicatele din învăţământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente li realizările Cabinetului, că a convenit Am stabilit cu partenerii de coaliţie ca pînă la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ciolacu, reacţie după amânarea rotativei guvernamentale: "O decizie pe care ne-o asumăm împreună"