Meniu
Search
x

Dan Barna, după rezultatele obținute de USR la alegerile locale parțiale: Dacă erau în 2 tururi, era altfel

Dan Barna a afirmat că în multe localităţi în care au avut loc alegeri locale parţiale reprezentanţii USR PLUS au fost pe poziţia a doua şi a adăugat că acest lucru ar fi din cauza faptului că scrutinul s-a desfăşurat într-un singur tur.

De Redactia Observator la 28.06.2021, 17:43

Vicepremierul a mai precizat că alegerile locale în două tururi sunt un subiect blocat la nivelul coaliţiei, însă speră ca din toamnă să fie iniţiată modificări legislative în acest sens, relatează news.ro.

„E aceeaşi problemă pe care am avut-o şi la alegerile locale generale. Faptul că nu există acest lucru de bun simţ, democratic, alegerea primarilor în două tururi, are ca efect rezultatul pe care l-am obţinut ieri, respectiv în foarte multe dintre locurile unde au fost alegeri am fost pe poziţia a doua. Dacă am fi avut, aşa cum e firesc şi democratic, alegeri în două tururi, lucrurile ar fi stat cu siguranţă altfel. Şi de acea e un demers pe care o să continuăm să îl susţinem şi sper ca această coaliţie să îşi respecte angajamentul din programul de guvernare şi din campania electorală, pe care şi noi şi PNL l-am avut, ca România să aibă ocazia să îşi aleagă următorii primari prin alegeri în două tururi”, a a afirmat Dan Barna, la finalul Biroului Naţional al USR PLUS, luni la Parlament.

Acesta a mai anunţat că în şedinţa de miercuri a conducerii USR PLUS vor fi analizate rezultatele la alegerile locale parţiale. „Este un subiect care este blocat la nivelul coaliţiei. Sper ca după această toamnă electorală, să spun aşa, din interiorul celor două partide mai mari din coaliţie să putem iniţia această legislaţie şi să obţinem şi voturile necesare”, a explicat Barna. 

PNL revendică victoria în alegerile locale parţiale de duminică. Și PSD se consideră câştigător

Pe acelaşi subiect

Liderul PNL Ludovic Orban anunţă victoria Partidului Naţional Liberal în alegerile parţiale de duminică, în condiţiile în care şi social-democraţii se consideră victorioşi în urma scrutinului. Orban afirmă că PNL a câştigat alegerile pentru 15 primării, din cele 35 pentru care au avut loc alegeri, precum şi pe cele pentru Consiliul Local Cojasca (jud. Dâmboviţa) ”Victorie a Partidului Naţional Liberal în alegerile parţiale”, a scris Orban pe Facebook.

Conform liderului liberali, PNL a câltigat deja în: Meteş - judeţul Alba, Zăbrani - judeţul Arad, Şinca Nouă - judeţul Braşov, Cuza Vodă - judeţul Călăraşi, Braniştea şi Cojasca (CL)- judeţul Dâmboviţa, Sadova şi Terpeziţa - judeţul Dolj, Bumbeşti Piţic - judeţul Gorj, Sarmizegetusa şi Romos - judeţul Hunedoara, Bragadiru şi Găneasa - judeţul Ilfov, Şimleu Silvaniei - judeţul Sălaj, Vicovu de Sus - Suceava, Voiteg - Timiş.

El îi felicită pe câştigători. ”Îi felicit pe Daniel Sânzâiană, Dănuţ Codrean, Adrian-Dan Ciocan, Monica-Silvia Ceauşescu, Mihai Vişinescu, Virgil-Daniel Gruia, Horaţiu-MIhai Lazăr, Irina Cojocaru, Leontin-Dorin Hibais, Daniela-Mihaiela Csatlos-Koncz, Raul-Gabriel Niculae, Gabriel Lupulescu, Mihai-Cristian Lazăr, Vasile Iliuţ, Niculae-Ioan Pop, dar mai ales îi felicit pe oamenii care le-au acordat încrederea şi i-au votat. Ei sunt adevăraţii câştigători ai alegerilor pentru că au ales cea mai bună variantă pentru dezvoltarea comunităţilor lor”, afirmă Orban.

PSD a anunţat duminică seară, prin vocea prim-vicepreşedintelui Sorin Grindeanu, că a câştigat alegerile în 17 dintre cele 35 de localităţi în care s-au organizat scrutine parţiale. Conform datelor prezentate de liderul social-democrat, partidele aflate la guvernare au câştigat în 16 localităţi, iar în două comune au câştigat candidaţi independenţi unde PSD nu a avut candidat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Dan Barna, după rezultatele obținute de USR la alegerile locale parțiale: Dacă erau în 2 tururi, era altfel

Breaking News

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei