Video

Incidente la alegerile locale parțiale: Oamenii legii au dat amenzi și au întocmit dosare penale

De Claudiu Loghin.
Publicat: 28.06.2021, 08:25.
Actualizat: 28.06.2021, 08:53

Ieri au avut loc alegeri locale parţiale în peste 30 de localităţi din ţară. În mai multe zone. au fost scandaluri după vot.

În Voluntari a fost un scandal și a fost nevoie de intervenția trupelor SAS ca alegătorii să fie calmați. Acolo s-au aplicat nouă sancțiuni.

Amenzi s-au dat și în Bragadiru, 20 de amenzi în valoare de 1.000 de lei, pentru că alegătorii au fost determinați să fotografieze buletinul de vot pentru a proba votul în favoarea unui anumit candidat. De asemenea, în Bragadiru, două partide politice au reclamat că BEJ le-a evacuat reprezentanții din secțiile de votare.

Amenzi și dosare penale

Citește și:

În județul Dolj, la Sadova, polițiștii investighează acuzații de turism electoral și în acest scop s-au făcut încă de aseară verificări în trafic. Până la acest moment, Inspectoratul Poliției Județene are o concluzie asupra acestor acuzații.

La Covasna, la Ozun, au fost aplicate două sancțiuni a câte 4.400 de lei pentru că s-a vândut alcool în apropiere de secția de votare, iar acest lucru este interzis. Iar în județul Dâmbovița, poliția a întocmit două dosare penale pentru coruperea alegătorilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.