Antena Meniu Search
x

Dan Barna explică ieșirea de la guvernare: "Dacă rămâneam, rămâneam paiaţe, puteam să ne şi desfiinţăm"

Vicepreşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat, joi seară, că oamenii au înţeles că premierul a fost cel care a decis să desfiinţeze coaliţia de guvernare. El a adăugat că USR nu mai putea rămâne în această coaliţie, iar dacă ar fi rămas ar fi fost nişte ”paiaţe”.

de Redactia Observator

la 04.11.2021, 22:12

Dan Barna, vicepreședintele USR
Dan Barna, vicepreședintele USR - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

”Oamenii au înţeles foarte clar poziţia noastră, oamenii au înţeles că, într-adevăr, premierul, singur sau susţinut, asta urmează să lămurească istoricii, a decis să arunce în aer coaliţia. Dacă asta a contat, într-adevăr, pentru câştigarea  Congresului la PNL, eu cred că ar fi câştigat şi fără”, a declarat Dan Barna, la Prima TV, joi seară. 

Barna a adăugat că înainte de concedierea ministrului Justiţiei Stelian Ion era un guvern stabil, o majoritate în Parlament şi că existau doar dezbateri politice despre Programul Anghel Saligny. ”În acea miercuri dimineaţă lucrurile erau foarte clare, era un Guvern stabil, o majoritate în Parlament, ok, ne certam pe criteriile de alocare a banilor pe Anghel Saligny, dar asta să zicem era o dezbatere politică în coaliţie, perfect logică, pe nişte argumente, brusc concediind al doilea ministru, după ce am spus foarte clar că nu se poate repeta la nesfârşit. Dacă rămâneam, rămâneam paiaţe, puteam să ne şi desfiinţăm, dacă acceptam o dată la trei luni ne mai împuşcă câte un ministru după bunul chef: <M-am gândit, îl dau afară>. Dar nu-i al tău, nu-i...”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna: Forţa unei coaliţii vine din respectarea partenerilor

”În toată această perioadă, singurul partid care a fost consecvent pe mesaj a fost USR, care a spus foarte clar, am avut un acord de coaliţie, am bătut palma pe el, încă premierul interimar demis l-a încălcat, ne-am aşezat la masă şi am clarificat lucrurile şi am spus că poate a fost o neînţelegere, sunteţi la început de drum, sunteţi tânăr, vorbesc de momentul Vlad Voiculescu. Am scris pe hârtie cum vom proceda mai departe, s-a repetat situaţia cu Stelian Ion într-un mod şi mai ridicol din punct de vedere a ceea ce înseamnă managementul unei coaliţii. Am spus, bun, în momentul în care procedăm aşa, coaliţia se încheie, nu mai aveţi sprijinul nostru şi de atunci am rămas consecvenţi pe această direcţie pe care noi o considerăm firească, etică şi corectă pe ceea ce înseamnă coaliţie în România”, a argumentat Barna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Dan Barna explică ieșirea de la guvernare: "Dacă rămâneam, rămâneam paiaţe, puteam să ne şi desfiinţăm"