Antena Meniu Search
x

Dan Nica nu a fost respins de UE, dar mai multe propuneri pentru comisar ”ar ajuta” (surse)

Comisia Europeană ar dori ca România să vină și cu alte propuneri pentru candidatura funcția de comisar, pe lângă Dan Nica, spun surse oficiale de la Bruxelles.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 08.10.2019, 23:29

Dan Nica la Biroul Electoral Central
Comisia Europeană ar dori ca România să propună mai multe nume pentru candidatura la funcția de comisar, nu doar Dan Nica - Mediafax Foto via Hepta

Comisia Europeană ar dori ca România să vină și cu alte propuneri pentru candidatura funcția de comisar, pe lângă Dan Nica, spun surse oficiale de la Bruxelles. Candidatura lui Dan Nica nu a fost respinsă, dar ”mai multe nume ar ajuta pentru a ajunge aproape de o decizie”, au susținut aceleași surse.

Guvernul Dăncilă a trimis luni scrisoarea în care Dan Nica e prezentat candidat la funcția de comisar european. Iar purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a spus că procesul de evaluare a candidaturilor României și Ungariei este în prezent în desfășurare.

”Mai multe nume ar ajuta”

Surse de la Bruxelles spun însă că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar dori ca România să vină nu doar cu Dan Nica, ci și cu alte propuneri de comisar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dan Nica e cea de-a doua propunere făcută de Guvernul Dăncilă pentru funcția de Comisar European din partea României. Prima candidatură, cea a Rovanei Plumb, a fost respinsă la Bruxelles.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Dan Nica nu a fost respins de UE, dar mai multe propuneri pentru comisar ”ar ajuta” (surse)