Antena Meniu Search
x

Declaraţie halucinantă a celui de-al doilea om din conducerea ţării: "România e o PARODIE de stat de drept"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, în plenul în care se dezbate legea de respingere a OUG 13, că România a ajuns o "parodie" de stat de drept, în care a fost "forfotă" din cauza OUG 13, protestând chiar şi câinii, iar PSD a vrut să facă bine abrogând ordonanţa, în timp ce opoziţia a vrut să facă rău şi să "distrugă".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om din conducerea ţării, a declarat, luni, în plenul în care se dezbate legea de respingere a OUG 13, că România a ajuns o "parodie" de stat de drept, în care a fost "forfotă" din cauza OUG 13, protestând chiar şi câinii, iar PSD a vrut să facă bine abrogând ordonanţa, în timp ce opoziţia a vrut să facă rău şi să "distrugă".

El a criticat Legea de respingere a OUG 13 din punct de vedere regulamentar, dar şi politic.

Regulamentar, el a criticat această situaţie "inexplicabilă", provocată de PNL şi USR, care au vrut cu orice preţ respingerea ordonanţei.

"Au făcut mare caz că după ce OUG a fost abrogată trebuie să o mai respingem şi în Parlament. Cred că viziunea unora care sunt aici, cei mai nou veniţi, este să facă cu orice preţ rău. Orice trebuie respins. Dacă mai rămâne ceva care nu e respins, trebuie distrus. Făcând rău până la urmă aţi făcut bine, pentru că s-a dezincriminat abuzul în serviciu", a afirmat Tăriceanu.

El s-a referit şi la "colegii de la PSD", care au vrut să facă bine, închizând dezbaterea publică pe tema OUG 13, dar s-a ajuns să facă rău, pentru că "inaugurăm printr-o premieră" o procedură care pune Senatul într-o situaţie "penibilă".

Din punct de vedere politic, Tăriceanu a avut din nou critici faţă de proteste, întrebându-i pe senatori dacă au înţeles totuşi pentru ce a fost toată "forfota" ultimelor săptămâni.

"Aţi înţeles de ce a fost toată forfota asta două săptămâni, cu manifestaţii de stradă, cu patimi aprinse, cu invective, cu ultimatumuri? Au venit până şi câinii să protesteze în piaţa publică. Până la urmă, aţi înţeles de ce?", a spus el.

Tăriceanu a afirmat că opoziţia, în special USR, are impresia că există două categorii de oameni, cei care vor să facă bine, luptând împotriva corupţiei, "cu orice mijloace, şi cu câinii", şi cei răi, care vor să slăbească lupta anticorupţie.

"Eu am avut o discuţie cu cei din PSD şi i-am întrebat: Aveţi vreo agendă ascunsă? Mi-au spus. Nu. Ordonanţa e cu dedicaţie? Nu. Bun, atunci retrageţi-o. În pofida faptului că OUG a fost retrasă, manifestaţiile au continuat", a continuat Tăriceanu.

Şeful ALDE s-a referit şi la criticile venite din exterior, în special din UE.

"Nicăieri în UE nu regăsim o paradoie de stat de drept cum se regăseşte în România, dar sunt foarte multe ţări care se felicită că în România ne consumăm energiile, ne irosim timpul, în loc să ne mobilizăm cu toţii în jurul unui proiect major de ţară", a spus Tăriceanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Declaraţie halucinantă a celui de-al doilea om din conducerea ţării: "România e o PARODIE de stat de drept"