Antena Meniu Search
x

Video Demnitarii şi-au votat majorări salariale, pe repede-înainte: "Să fim bogaţi şi cinstiţi şi ţara o va duce mai bine"

Demnitar să fii, noroc să ai! Mai ales dacă îţi votezi singur salariul. Ca o sfidare pentru milioane de români, pe care îi sfătuiesc să stingă becul şi să fie chibzuiţi, senatorii au decis lefuri şi sporuri mai mari pentru toţi demnitarii. Dacă legea trece şi de Camera Deputaţilor, de la preşedinte până la viceprimar, aleşii vor primi un plus generos la salarii chiar din luna noiembrie.

de Redactia Observator

la 21.09.2022, 19:28

Vezi și
  • Salariile demnitarilor ar urma să crească în mod semnificativ.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană, pot să fiu invidios. La miniştrii omologi, nivelurile de salarizare depăşesc 15.000 de euro. În timp ce un demnitar al României are 2500 de euro.

A fost unul dintre argumentele care i-au convins pe aleşi să-şi voteze cu inima uşoară lefuri mai mari. Pe repede-înainte, senatorii UDMR au depus un amendament prin care salariile să nu se mai raporteze la salariul minim din 2019, de 2080 de lei, ci la cel din 2021 - care a crescut la 2.300 de lei. Asta înseamnă o creştere de aproximativ 2.000 de lei brut. Vor primi un plus consistent şi la sporuri, de 25 la sută. 

Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, senator PNL: Venitul meu trebuie actualizat ca al oricărui român care este afectat de inflaţie. 

Lazslo Attila, senator UDMR: De ce a fost nevoie de această majorare? Pentru că s-a uitat de această categorie socială.

Pe acelaşi subiect

Virgil Guran, senator PNL: În '90, l-am auzit pe Iliescu spunând: să fim săraci şi cinstiţi. Cred că noi trebui să învăţăm altceva: să fim bogaţi şi cinstiţi şi ţara o va duce mai bine. 

Preşedintele României ar urma să încaseze 16.000 de lei net, după majorarea salariului

Ţara nu o va duce mai bine, dar demnitarii - da, dacă decizia va trece şi de Camera Deputaţilor. Preşedintele va primi un salariu de peste 16 mii de lei net, cu 1.500 de lei mai mult. Leafa miniştrilor va ajunge la 14 mii de lei, un plus de 1.400 de lei. Ceva mai modeste sunt indemnizaţiile aleşilor locali. Un primar de comună va lua un salariu de 8.000 lei, cu 700 de lei mai mult. 

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Să nu credeţi că avem niveluri de salarizare care sunt în comparaţie cu ale altor demnitari sfidătoare. Sunt de bun-simţ. 

Adrian Negrescu, analist economic: Avem salarii mari raportate la puterea de cumpărare. Avem salarii nejustificate raportate la performanţa administrativă.

Şi avem milioane de salariaţi care trăiesc la limita subzistenţei. 30 la sută dintre angajaţi, adică un milion şi jumătate de oameni, trăiesc de la o lună la alta cu salariul minim de 1500 de lei. Politicienii le promit mai mulţi bani din 1 ianuarie. Dar, de la promisiune la fapte e cale lungă. 

Marius Budăi, ministrul Muncii: Am propus ca salariul minim să ajungă la 3.000 de lei, păstrând cei 200 de lei netaxaţi. Domnul premier a fost de acord să începem discuţiile cu mediul de afaceri.

Adrian Negrescu, analist economic: Pentru pensionari, pentru cei care sunt plătiţi pe salariul minim, încă nu au fost găsite soluţii. Iată că pentru parlamentari, printr-un simplu act normativ, s-a decis o majorare de 25% a acestor salarii. Este o sfidare.

Ştefan Pălărie, senator USR: Un român care nu-şi mai poate plăti facturile nu poate hotărî cu cât să-şi mărească salariul. Este anormal ca parlamentarii să poată hotărî prin vot să îşi mărească salariile cu cât vor ei. 

Recent, şi salariile bugetarilor au fost majorate de Guvern. Aproximativ un milion de angajaţi la stat primesc în medie cu 150 de lei mai mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Demnitarii şi-au votat majorări salariale, pe repede-înainte: "Să fim bogaţi şi cinstiţi şi ţara o va duce mai bine"