Meniu
Search
x

Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Camera Deputaților este for decizional

Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Amendamentul a fost formulat de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon.

De Redactia Observator la 21.09.2022, 15:36

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri.

91 de voturi pentru, 22 împotrivă

Senatul a fost primă cameră sesizată. Proiectul a fost amendat în comisiile de specialitate, astfel că, prin excepție de la prevederile alin. (2) și (4), începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizațiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în Anexa IX la Legea cadru 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește prin înmulțirea coeficientului prevăzut la Legea cadru 153/2017 cu salariul minim pentru anul 2021. Amendamentul a fost propus de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon.

Ștefan Radu Oprea, liderul senatorilor social-democrați, a anunțat în plen că grupul PSD votează proiectul cu amendamente, pentru a fi constituțional. „Propunerea PSD în Guvernul României va fi ca din Anexa 9 să fie supus acestei reglementări doar punctul C” a spus Oprea, care s-a referit la indemnizațiile președinților și vicepreședinților de consilii județene, precum și la primari și viceprimari.

Proiectul urmează să fie dezbătut de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizațiilor demnitarilor. Camera Deputaților este for decizional