Antena Meniu Search
x

Deputatul PSD Gavril Marza risca sa fie suspendat din Parlament pentru ca a votat la doua maini

Prins ca a votat la doua maini, deputatul PSD Gavril Marza ar putea fi suspendat, pentru doua saptamani, din Parlament.

Vezi și

Este prima si cea mai drastica sanctiune pe care vor sa o dea deputatii unui coleg, in aceasta sesiune.

Deputatul Gavril Marza este acuzat ca, in sedinta din 20 februarie, a votat si in locul colegului sau, Eugen Bejinariu. Momentul in care deputatul social-democrat vota cu ambele maini a fost filmat. Pus in fata imaginilor, Gavril Marza a recunoscut ca a incalcat regulamentul si sustine ca accepta orice masura.

Sanctiunea maxima,15 zile de suspendare de la lucrarile camerei, poate fi aplicata numai daca va fi votata de toti deputatii. Seful pe linie de partid, Victor Ponta, a refuzat sa comenteze situatia.

Intre timp, dupa ce s-au mai gindit, deputatii au retrimis cazul Comisiei Juridice, din cauza unor contradictii gasite in regulament.

Acelasi regulament pe baza caruia ar trebui sanctionati si deputatii aflati in incompabilitate.

“Singura sanctiune pe care ne-o putem permite din punct de vedere al Codului Civil e aceea de sanctiune financiara”, spune Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

O eventuala sanctiune a deputatului Gavril Marza ar putea fi decisa abia saptamana viitoare, dupa ce va fi reanalizata de Comisia Juridica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Deputatul PSD Gavril Marza risca sa fie suspendat din Parlament pentru ca a votat la doua maini