Antena Meniu Search
x

DIICOT a deschis un dosar penal în legătură cu răpirea românului în Burkina Faso

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru acte de terorism, în legătură cu răpirea românului în Burkina Faso

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru acte de terorism, în legătură cu răpirea românului în Burkina Faso

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat în privința răpirii unui român în statul african Burkina Faso, activând o celulă de criză, se preciza într-un comunicat al Direcției Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE transmis la 4 aprilie AGERPRES.

"Imediat ce informațiile au fost cunoscute de autoritățile române, ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză, care s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informațiilor și pentru adoptarea măsurilor specifice. Au fost trimise instrucțiuni către toate misiunile diplomatice din zonă. Instituțiile care fac parte din celula de criză sunt în contact permanent", preciza MAE.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că autoritățile statului tratează cu maximă atenție și implicare cazul românului răpit în Burkina Faso, subliniind că, pentru a avea succes acțiunile în acest caz, trebuie să nu se facă prea multă publicitate.

"Statul român tratează cu maximă atenție și implicare acest caz. Am trimis un delegat în celula de criză care se desfășoară sub tutela MAE. Știu foarte exact în ce fază ne aflăm. Acțiunile care se fac sunt conforme cu manualul, însă aceste acțiuni au succes doar dacă nu se face prea multă publicitate. Din acest motiv, celula de criză când a fost nevoie a comunicat datele, când s-au putut comunica. Este o situație care necesită un tratament specific", a declarat Iohannis, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » DIICOT a deschis un dosar penal în legătură cu răpirea românului în Burkina Faso