Meniu LIVE
Search
x

Video Discursul agramat al deputatului Daniel Ghiță, în Parlament, viral pe internet: "Aceste fantome a trecutului ne urmarește și ne otrăvește viețile"

Daniel Ghiță, deputat și fost luptător de K1, a devenit viral cu un discurs susținut în plenul Parlamentului. Deși a citit discursul de pe foaie, politicianul a comis numeroasele greșeli de exprimare, devenind ținta glumelor pe internet. 

la 14.03.2021, 12:27

Fostul sportiv a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a-l ataca pe Mihai Polițeanu, unul dintre deputații din partea USR Plus.

Ghiță și-a început discursul prin a susține că se va exprima „cu bună credință și speranță, numai în concret cu lucruri clare, cunoscute uneori chiar de organele de competența respectivă, dar în mod misterios ținute pe loc”.

Redăm o parte de discursul susţinut de Daniel Ghiţă, în plen:

"Mă adresez de la acest microfon cu bună credință și speranță că aveți înțelegere exact cele prezentate de mine, uitându-mă strict la fapte, iar concluziile vă aparțin domniilor voastre. În concret, în acest sanctuar al politicii românesști sunt oameni care fac afirmații nefundamentate pe nimic, susținute doar de alte afirmații. Resping un asemenea mod de abordare și vă asigur cu respectul cuvenit că voi exprima numai în concret cu lucruri clare, cunoscute uneori chiar de organele de competența respectivă. Dar, în mod misterios, sunt ținute pe loc.

Astfel, domnule Polițeanu, vă voi întreba. În mod misterios sunt ținute pe loc lucruri perfect adevărate, dar dezonorante din respect pentru mine, precum și pentru cauza locului de unde ne aflăm în acest moment cu toții.  Vă rog să îmi spuneți, să-mi răspundeți sincer dacă puteți, măcar o dată în viață, ce ați căutat în arhivele SIPA, împreună cu doamna Macovei, de la cine ați avut aprobare, în baza cărei legi, ce documente ați sustras, cu ce servicii ați colaborat, în vreme ce instituțiile statului, deși sesizate, vin cu nerezolvarea acestei cauze? Pe cât de grav, atât de important pentru regimul democratic al țării noastre. (...)

Sunt colegi de-ai noștri din Parlament care efectiv aruncă de fiecare dată cu noroi, vorbe fără acoperire în fapte, delațiuni mizerabile, specifice fostei securități. Ce să înțelegem de aicia, că aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otravește viețile și astăzi, sau că unii dintre noi sunt copiii foștilor securiști, care au distrus destine și vieti, nenorocind oameni și distrugând democrația în România? (...) Cei care nu renunță la vechile năravuri înseamnă că vor ca pe noi toți să ne întoarcă la acele vremuri cumplite".

Urmăriţi, mai jos, integral, declarația politică a deputatului Daniel Florin Ghiță, din 10 martie 2021.

Contrele dintre Daniel Ghiță și Mihai Polițeanu au pornit la începutul acestei luni, când deputatul USR Plus l-a acuzat pe fostul kickboxer că a făcut „ca toți dracii” la dezbaterile pe buget din Parlament.

„Daniel Ghiță, deputat PSD (da, e deputat), face ca toți dracii prin Parlament; fără mască, cuvinte puține și idei scurte. Și lui și PSD-ului li se potrivesc cuvintele «Pumnii mei minte nu are»”, a scris Polițeanu pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Discursul agramat al deputatului Daniel Ghiță, în Parlament, viral pe internet: "Aceste fantome a trecutului ne urmarește și ne otrăvește viețile"