Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şapte foşti miniştri au scăpat de acuzaţii în dosarul Microsoft, pentru că faptele lor s-au prescris

Şapte foşti miniştri au scăpat de acuzaţii în dosarul Microsoft, pentru că faptele lor s-au prescris înainte ca procurorul să îi pună sub acuzare.

de Redactia Observator

la 03.02.2018 , 00:29

Şapte foşti miniştri au scăpat de acuzaţii în dosarul Microsoft, pentru că faptele lor s-au prescris înainte ca procurorul să îi pună sub acuzare. Au trecut 14 ani de când s-ar fi încheiat contractele ilegale, cu un prejudiciu enorm, de 67 de milioane de dolari.

Faptele de care au fost acuzaţi cei şase foşti miniştri, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Alexandru Athanasiu, Șerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu sunt abuz în serviciu, spălare de bani sau trafic de influenţă. Acestea s-au prescris înainte să fie puşi sub acuzare. 

Ecaterina Andronescu: "Sincer, vă mărturisesc, a fost poate cea mai neagră perioadă din viaţa mea."

Vezi și

În cazul lui Daniel Funeriu, procurorii au constatat că nu a comis nicio faptă penală.

În schimb, afaceriştii Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, acuzaţi de spălare de bani, au fost trimişi în judecată.

Procurorul care a instrumentat dosarul Microsoft este Mihaela Moraru Iorga. Împotriva ei, Procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară,  pentru abateri disciplinare. 

Clasarea celui mai mare dosar al DNA este "O gravă neglijenţă managerială privind soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil!, spune ministrul Justiţiei. 

Prejudiciul este de 67 de milioane de dolari şi dosarul a fost deschis în urma unei sesizări a Corpului de control al premierului, din care rezultau indicii cu privire la încheierea, în aprilie 2004, în condiții nelegale, a unui contract de închiriere de licențe IT.

Ancheta a început în 2013, iar faptele s-au prescris în octombrie 2014. Parchetul General a sesizat inspecţia judiciară din 2017, pentru tergiversarea dosarului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri politice » Şapte foşti miniştri au scăpat de acuzaţii în dosarul Microsoft, pentru că faptele lor s-au prescris