Antena Meniu Search
x

Elena Udrea, aflată sub control judiciar, a ajuns la Poliţie

Elena Udrea s-a prezentat, miercuri, la Secţia 2 Poliţie din Capitală, unde trebuie să meargă după ce i-a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar, în dosarul "Gala Bute"

la 17.06.2015, 10:16
Vezi și

Elena Udrea s-a prezentat, miercuri, la Secţia 2 Poliţie din Capitală, unde trebuie să meargă după ce i-a fost înlocuită măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar, în dosarul "Gala Bute"

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a ajuns, cu puţin timp înainte de ora 10.00, la Secţia 2, unde va stabili cu poliţiştii supraveghetori zilele în care se va prezenta la Poliţie în cadrul măsurii controlului judiciar.

Elena Udrea nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Secţiei 2 Poliţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, marţi, ca Elena Udrea să fie judecată sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", decizia fiind definitivă.

Judecătorii de la ICCJ au avut pe rol un dosar ce viza verificarea măsurii preventive în cazul Elenei Udrea. În primă instanţă, în acest caz s-a decis ca fostul ministru să fie arestat în continuare la domiciliu. Această decizie a fost contestată de Udrea. La termenul de marţi, procurorul DNA, prezent în sala de şedinţă, nu şi-a mai susţinut pledoaria în sensul arestării la domiciliu a Elenei Udrea, ci a cerut judecătorului să admită solicitarea ei de a fi cercetată sub control judiciar.

Procurorul DNA nu a mai cerut arestarea la domiciliu a Elenei Udrea pentru că, în 7 mai, Curtea Constituţională (CC) a decis că dispoziţiile articolului 222 din Codul de procedură penală încalcă legea fundamentală, întrucât nu este precizată durata maximă a arestului la domiciliu în procedura de cameră preliminară şi în cursul judecăţii în primă instanţă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Elena Udrea, aflată sub control judiciar, a ajuns la Poliţie