Antena Meniu Search
x

Elena Udrea își caută casă în Costa Rica, departe de problemele pe care le are cu legea

Elena Udrea a plecat departe de scandalul din justiţia românească dar şi de propriile probleme cu legea: tocmai în Costa Rica.

Vezi și

Elena Udrea a plecat departe de scandalul din justiţia românească dar şi de propriile probleme cu legea: tocmai în Costa Rica. Se relaxează la aproape 20 de grade celsius şi îşi caută chiar un cămin. 

Costa Rica sau poarta către Paradis. Aici, oamenii par să trăiască într-o stare permanentă de calm, înconjuraţi de păduri de cocotieri şi plaje de poveste. În ţara latină din Marea Caraibilor se ajunge fără viză. Iar Elena Udrea ar fi aterizat acolo în jurul datei de 7 februarie, după o oprire în Grecia. 

Fostul ministru caută deja să închirieze un apartament de lux în estul capitalei, San Jose. Apoi ar intenţiona să facă demersurile pentru obţinerea permisului de şedere, procedură care poate dura până la 15 luni. 

Statutul se acordă destul de simplu dacă doritorul investeşte cel puţin 200 000 de dolari în ţara din America Centrală sau dacă dovedeşte că are un venit lunar de cel puţin 2500 de dolari. Şi ar mai fi o condiţie. 

O ştie foarte bine Dragoş Dolănescu, devenit deputat în Costa Rica. 

Dragoş Dolănescu: "Să faci toate cererile aici la Ambasadă şi să vii să locuieşti aici şi să demonstrezi că eşti un cetăţean onorabil care nu ai probleme în străinătate. Să vadă că nu eşti un fugar din ţara ta de origine."

Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare în prima instanţă, în dosarul Gala Bute. Sentinţa finală ar putea s-o prindă la mii de kilometri. Din Costa Rica, fostul ministru şi-a explicat evadarea exotică. 

"Nu am fugit nicăieri, că nu aveam de ce să fug. Nu mă oprea nimic să călătoresc prin lume. Pot fi oriunde vreau eu să fiu şi să mă întorc atunci când îmi termin treaba, vacanţa sau vizita", a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Tot în ţara exotică s-ar afla şi prietena Elenei Udrea, fosta şefă DIICOT Alina Bica, şi ea condamnată pe fond la patru ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Elena Udrea își caută casă în Costa Rica, departe de problemele pe care le are cu legea