Antena Meniu Search
x

Elena Udrea s-a infectat cu Covid-19, cu o zi înainte de a se prezenta în faţa judecătorilor: "După simptome l-a contactat întreaga familie"

Elena Udrea s-a infectat cu Covid-19, cu o zi înainte de ultimul termen din procesul în care este judecată pentru corupție, care era programat pentru vineri dimineață.

de Monica Palade

la 08.01.2021, 18:02

Elena Udrea s-a infectat cu Covid-19, cu o zi înainte de a se prezenta în faţa judecătorilor
  • Elena Udrea s-a infectat cu Covid-19 înainte de termen
  • Prima reacţie a Elenei Udrea, după ce s-a infectat cu Covid-19
  • Fostul ministru şi-a susţinut nevinovăţia
  • Ce acuzaţii i se aduc fostului ministru

Anunţul a fost făcut chiar de avocatul fostului ministru, care a cerut şi amânare. Noul termen stabilit de judecători este 26 ianuarie.

Pe 14 decembrie 2020 Curtea de Apel București a mai amânat pentru 8 ianuarie procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009, în care protagoniste sunt Elena Udrea și Ioana Băsescu. Atunci, unul din inculpaţi a anunţat că s-a infectat cu Covid-19 şi că vrea să asiste la audieri.

Prima reacţie a Elenei Udrea, după ce s-a infectat cu Covid-19

Elena Udrea a avut o primă reacţie pe pagina sa de Facebook, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

"Da, dupa un an de cand a aparut coronavirusul l-am contactat si eu.  Este adevarat, am fost testata pozitiv pentru Covid. 

Nu am fost dintre cei sceptici referitor la existenta virusului si la consecintele infectarii cu el, dar nici nu am exagerat cu masurile de protectie. Am reusit sa ma feresc timp de un an, cu masca, dezinfectant si relativa distanta sociala. Nu am facut nimic diferit in ultimele zile si totusi, de sarbatori l-am contactat. Cel mai probabil, dupa simptome, l-a contactat intreaga familie.

Pana acum, manifestarea este suportabila, dar fiecare cu pragul lui de suportabilitate. 

Asa ca nu stiu ce sa va recomand sa faceti sau sa nu faceti, ca sa reusiti sa fiti ocoliti de virusul acesta. Se pare ca pana la urma, se intampla tuturor...

Va multumesc celor care va ganditi la noi pentru gandurile bune si urarile de sanatate grabnica! Doamne, ajuta sa trecem toti, cu bine, prin aceasta incercare!", a scris fostul ministru.

Elena Udrea s-a declarat nevinovată

La audierile din fața instanței, fostul ministru al Turismului şi al Dezvoltării s-a declarat nevinovată „Nu mă consider vinovată de comiterea infracțiunilor. (…) Am finanțat personal campania electorală din 2009, alocând sume totalizând peste 300 de mii de euro. Veniturile personale și ale soțului aferente anului 2009 mi-au permis această finantare. Cred că sunt printre puținii politicieni care au adus bani personal la campania electorală și nu au plecat cu bani acasă în urma lor”, a declarat Udrea la Curtea de Apel București.

Ce acuzaţii i se aduc fostului ministru

Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, în luna mai 2017, fiind acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor.

Alături de ea au mai fost trimişi în judecată fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, acuzat de luare de mită, Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.

De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată a jurnalistului Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

„În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, arăta DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii spun că remiterea foloaselor infracţionale a fost ascunsă prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă. Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, este acuzată că, în perioada octombrie – noiembrie 2009, l-a determinat pe Gheoghe Nastasia, la acea vreme secretarul general al ministerului, să ceară şi să primească suma de aproape un milion de lei de la un om de afaceri, în schimbul asigurării plăţii unor contracte pe care societatea respectivă le avea în derulare. Contractele, în valoare de aproape 50 de milioane de euro, fuseseră încheiate cu autorităţi locale finanţate de Ministerul Turismului privind construirea de domenii schiabile şi telegondole, în cadrul programului “Schi in România”. 

„Udrea Elena Gabriela i-a indicat inculpatului Nastasia Gheorghe atât suma pe care urma să o solicite de la reprezentantul societăţii comerciale în schimbul asigurării finanţării ce urma să fie aprobată de către minister în contul unor lucrări deja executate de societate, cât şi denumirea firmei către care urma să se realizeze plata foloaselor pretinse (a mitei). În perioada 27 noiembrie – 21 decembrie 2009, omul de afaceri a virat în contul firmei indicate, în două tranşe, suma de 918.864 lei, în baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, deşi societăţile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie naţională de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale”, arata DNA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Elena Udrea s-a infectat cu Covid-19, cu o zi înainte de a se prezenta în faţa judecătorilor: "După simptome l-a contactat întreaga familie"