Antena Meniu Search
x

Eroare la platforma de vot. Alegerile pentru preşedinţia USR PLUS se vor relua joi

O eroare a platformei de vot a dus la amânarea alegerilor interne pentru stabilirea noului preşedinte al USR PLUS. Potrivit comunicatului USR PLUS, citat de Agerpres, eroare ar fi permis să voteze şi persoane care nu aveau drept de vot.

de Redactia Observator

la 15.09.2021, 16:25

Eroare la platforma de vot. Alegerile pentru preşedinţia USR PLUS se vor relua joi
- Hepta / Mediafax Foto

"Biroul Naţional decide în unanimitate reluarea procesului de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a preşedintelui USR PLUS începând cu data de 16.09.2021, ora 10,00, şi mandatează Comisia electorală şi Secretariatul General să operaţionalizeze această decizie de urgenţă. Decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situaţia unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să îşi fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei care a expediat link automat de vot. Secretariatul General împreună cu Birourile Judeţene vor procesa până la data/ora reluării votului toate corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală până astăzi ora 14,00", a informat, miercuri, USR PLUS.

Procedura de vot se va relua joi, 16 septembrie, cu începere de la ora 10:00 dimineaţă. Din pricina acestei erori, perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, astfel că întreg procesul se va încheia pe 23 septembrie, ora 10:00.

Votul se desfăşoară online, prin intermediul unei platforme, iar dacă niciunul dintre candidaţi nu va reuşi să adune peste 50% din voturi în primul tur, va exista şi un al doilea tur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Eroare la platforma de vot. Alegerile pentru preşedinţia USR PLUS se vor relua joi