Antena Meniu Search
x

Europarlamentar român, după dezastrul suferit de Nehammer şi partidul său la alegerile din Austria: "Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată"

Partidul Popular Austriac (OeVP, conservatorii aflaţi la putere) şi-a pierdut majoritatea absolută la alegerile regionale desfăşurate duminică în cel mai mare land din Austria, înregistrând o scădere de circa 10 puncte procentuale, în timp ce Partidul Libertăţii (FPOe), de extremă dreapta, a obţinut cel mai bun rezultat al său de până acum. E un dezastru pentru Nehammer şi partidul său, susţine eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 10:35

Europarlamentar român după dezastru suferit de Nehammer şi partidul său la alegerile din Austria: "Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată"
Karl Nehammer - Profimedia

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a reacţionat luni spunând că rezultatul alegerilor regionale din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său şi că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, şi de a folosi această temă în mod populist a fost greşită.

Siegfried Mureşan: Strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, fost greşită

"Rezultatul alegerilor regionale de ieri din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer și pentru partidul său. Partidul cancelarului a pierdut majoritatea absolută în parlamentul regional. Partidul său a pierdut 10% față de alegerile anterioare. Partidul de extremă dreaptă a câștigat 10% față de alegerile anterioare. A pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliție la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS.

Poate formă majoritate doar cu extremă dreaptă sau cu socialiștii. Acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorică extremei drepte, mai ales pe tema migrației, și de a folosi această temă în mod populist a fost greșită. Nu a dat roade. Este o lecție pentru el, dar și pentru orice alt politician care se gândește să copieze vreodată extremă dreaptă. Copiind extremă dreaptă întărim extremă dreaptă. Extremă dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată" este mesajul publicat pe Facebook de Siegfried Mureşan. 

Pe acelaşi subiect

Partidul de guvernământ OeVP al cancelarului Karl Nehammer a pierdut teren în alegerile din Austria inferioară

OVP şi-a pierdut majoritatea absolută la alegerile regionale desfăşurate duminică în cel mai mare land din Austria, înregistrând o scădere de circa 10 puncte procentuale, în timp ce Partidul Libertăţii (FPO), de extremă dreapta, a obţinut cel mai bun rezultat al său de până acum, potrivit unor exit poll-uri de duminică citate de dpa.

OVP, marcat de anchete de corupţie, dar şi de crizele globale, a ajuns la 39,8% - cel mai slab rezultat din 1945 - şi şi-a pierdut majoritatea absolută din parlamentul Austriei inferioare şi probabil şi în guvernul regional. În schimb, FPO a întrunit 24,5%, cel mai bun rezultat al său de până acum în provincia estică. Conform proiecţiilor rezultatului votului, Partidul Social Democrat SPO s-a clasat sub FPO, cu 20,8%, Verzii au obţinut 7,5%, iar liberalii din NEOS - 6,5%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri politice » Europarlamentar român, după dezastrul suferit de Nehammer şi partidul său la alegerile din Austria: "Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată"