Antena Meniu Search
x

Firea (PSD): Nu e normal să se ceară demisia premierului înainte ca acesta să-și prezinte poziția în fața Justiției

Purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea a apreciat că nu este normal să i se ceară demisia premierului Victor Ponta înainte ca acesta să-și poată prezenta punctul de vedere în fața Justiției

Purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea a apreciat că nu este normal să i se ceară demisia premierului Victor Ponta înainte ca acesta să-și poată prezenta punctul de vedere în fața Justiției

"Nu cred că este normal ca, într-o țară civilizată, să i se ceară lui Victor Ponta să plece din funcție, pentru o problemă în legătură cu care nu și-a spus punctul de vedere. Nimeni dintre cei care au cerut demisia lui Victor Ponta nu vor să îl asculte mai întâi, ceea ce arată cât se poate de clar că fac un joc politic. Ei vor ca Victor Ponta să își dea demisia mai întâi, să se dărâme astfel un guvern legitim și o majoritate votată de oameni, să acceptăm cu toții un nou guvern condus de așa-zisul nou PNL", a precizat Firea într-un comunicat remis duminică AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al social democraților a mai spus că PSD nu dorește să fie părtaș "la schimbarea guvernării prin alte mijloace decât cele democratice, prin vot în Parlament".

"Victor Ponta a explicat foarte clar, nu vrem să amestecăm politicul cu Justiția. Și cred că avem nevoie de o dezbatere mai largă în societate despre democrație și drepturi cetățenești, întrucât pare că ne îndreptăm spre o zonă în care justiția și politicul încep să se amestece într-un mod îngrijorător. Nu dorim să fim părtași la schimbarea guvernării prin alte mijloace decât cele democratice, prin vot în Parlament. Tocmai de aceea, Victor Ponta nu trebuie să își dea demisia !", a conchis Firea.

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

El a subliniat că este acuzat pentru presupuse fapte petrecute în 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 în urma acuzațiilor Monicăi Macovei.

Ponta a adăugat că dorește să-și dovedească nevinovăția, susținând că acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual și a majorității actuale. "Conform tuturor definițiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat și nu îmi doresc să trăim într-o țară în care guvernele se schimba altfel decât prin procedurile constituționale", a spus premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Firea (PSD): Nu e normal să se ceară demisia premierului înainte ca acesta să-și prezinte poziția în fața Justiției