Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu, apărat de colegii liberali în scandalul condamnării din SUA. Opoziția îi cere demisia

Premierul a preferat să fie mai puţin vizibil în ultimele 24 de ore, după apariţia scandalului condamnării sale în Statele Unite. Au sărit însă în apărarea lui chiar colegii din PNL, asta în timp ce Opoziţia îi cere deja demisia. Chiar şi aşa, premierul pare să ignore tot tumultul.

de Redactia Observator

la 12.08.2021, 20:09

Vezi și

"Greşeala" din viaţa premierului Florin Cîţu, respectiv momentul în care a fost prins de poliţişti conducând deşi consumase alcool, a fost relatat la vremea respectivă în presa din Statele Unite.

"În timpul unei opriri de rutină, şoferul a fost găsit sub influența unei băuturi alcoolice. Florin Vasile Cîţu, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat și acuzat că ar fi condus în stare de ebrietate", scria atunci presa locală, dând şi detalii despre locul în care a fost oprit de poliţişti.

Florin Cîțu ar fi trebuit să informeze statul român cu privire la condamnare

Cîţu a fost oprit în trafic la intersecţia Elwood Drive și Lincoln Way din orașul Ames şi locuia într-o clădire situată pe Squaw Creek Drive.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîțu, premierul României: ”Este vorba de conducere sub influența alcoolului”.

Chiar dacă premierul încearcă să prezinte totul doar ca o greşeală a tinereţii, momentul trebuia să fie cunoscut de statul român şi asta pentru că Florin Cîţu are acces la informaţii clasificate. Prin prisma funcţiei, nu e era obligat să completeze o cerere pentru certificatul ORNISS în care să declare evenimentul. Totuşi, înainte de numirea ca ministru de Finanţe sau premier, serviciile secrete fac o verificare asupra celui propus, iar informaţiile ajung la decidenţii politici.

Premierul a stat departe de ochii presei azi. Nici la Palatul Victoria nu a ajuns. Doar a postat pe Facebook.

Colegii din PNL sar în apărarea lui Florin Cîțu

Mai vocali au fost susţinătorii lui din PNL, care au încercat să minimizeze totul. Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, l-a comparat cu George W. Bush, care ar fi trecut printr-un episod asemănător în 1976, cu toate acestea a ajuns preşedinte SUA.

Alina Gorghiu, plecată în vacanţă, spune că a fost o greşeală din tinereţea premierului.

De cealaltă parte, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îi cere demisia. ”Solicit președintelui Klaus Iohannis să îi ceară urgent demisia șefului Executivului. Românii așteptă un semn de maturitate politică! Nu doar: Wow, șoc, explicații incomplete și scuze de adolescent întârziat”, a scris Ciolacu.

Până în acest moment, nici preşedintele Klaus Iohannis, nici liderul PNL, Ludovic Orban, n-au avut vreo reacţie publică în acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu, apărat de colegii liberali în scandalul condamnării din SUA. Opoziția îi cere demisia