Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu îi cere lui Vlad Voiculescu să dea raportul şi să organizeze conferinţe săptămânale pe tema valului trei al pandemiei

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că a cerut ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu să prezinte un raport cu măsurile luate din decembrie în perspectiva valului trei al pandemiei, precum şi cu măsurile pentru perioada următoare.

De Andi Badea la 17.03.2021, 15:58
Premierul Florin Citu participa la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru dezbateri asupra Proiectului Legii bugetului de stat
Premierul Florin Citu participa la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru dezbateri asupra Proiectului Legii bugetului de stat. - Mediafax Foto / Alexandru Dobre
  • Premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să organizeze conferinţe săptămânale pe tema situaţiei pandemiei de coronavirus.

Am cerut Ministerului Sănătăţii ca până săptămâna viitoare să prezinte un raport al activităţii desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii pentru valul trei al pandemiei şi bineînţeles să ne prezinte care sunt planurile pentru perioada următoare. Tot în şedinţa de săptămâna viitoare, vom avea, deşi CNCAV are conferinţă săptămânal, am cerut şi CNCAV să vină să ne prezinte situaţia. Ministerul Sănătăţii, dar şi CNCAV, împreună să prezinte”, a declarat prim-ministrul.

El a apreciat că ar fi important ca Ministerul Sănătăţii să aibă, la fel cum face CNCAV, conferinţă de presă săptămânal şi să prezinte evoluţia planului prin care încercăm să oprim această pandemie.

Sper ca de săptămâna viitoare să nu fie doar o conferinţă de presă a CNCAV, să fie şi a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a afirmat Florin Cîţu.

Florin Cîţu: Avem nevoie să creştem urgent numărul de paturi la ATI la 1.600, cel puţin în perioada următoare, ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme

Pe acelaşi subiect

În partea cealaltă, am fost la întâlnirea CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) duminică şi informaţiile pe care le-am avut atunci nu au fost foarte bune. Numărul de paturi în ATI scăzuse de la începutul anului până acum, deşi am spus clar că nu vreau să văd acest lucru. Dar unii manageri de spitale au decis să reducă numărul de paturi în ATI. Am cerut foarte clar şi urgent să crească numărul de paturi la 1.600. Este noua ţintă pentru medicii din CNCCI. Ştiu că Ministerul Sănătăţii a avut două întâlniri pe această temă. Avem nevoie să creştem urgent numărul de paturi la ATI la 1.600 cel puţin în perioada următoare ca să ne asigurăm că nu vom avea probleme. Nu lipsesc resursele. Toate ministerele şi Ministerul Sănătăţii are resursele necesare pentru a creşte numărul de paturi”, a afirmat Florin Cîţu marţi, la semnarea contractului de reabilitare şi consolidare a Colegiului Naţional Carol I – Craiova şi a Operei Române din Craiova.

Şeful Executivului a mai spus că este încă o perioadă complicată pe care o traversăm şi a făcut apel la medici, la persoanele din domeniul sănătăţii să fie atenţi.

Trebuie să ne aducem aminte că încă gestionăm o situaţie complicată. Avem o campanie de vaccinare care ne ajută să ieşim mai repede din această perioadă de criză şi avem încă o pandemie pe care trebuie să o gestionăm. Aici suntem deja în valul trei şi aici fac un apel la toţi medicii, la toate persoanele responsabile din domeniul sănătăţii să fie atenţi. Să îşi aducă aminte că am trecut anul trecut printr-o perioadă mult mai dificilă împreună cu domnul ministru aici. Vom face faţă şi de data aceasta. Resursele sunt acolo, dar trebuie doar să ne concentrăm”, a completat Cîţu. 

Prim-ministrul a precizat că a cerut Inspecţiei să verifice în fiecare spital situaţia reală a paturilor ATI.

Şi la Bucureşti se suplimentează cu cel puţin 13 paturi, este un TIR mobil. Este exact ce am cerut Ministerului Sănătăţii, să vină cu soluţii, să crească numărul de paturi la 1.600. Ieri, ştiu că au avut o întâlnire, încă nu am avut o discuţie cu Ministerul Sănătăţii pe această temă, dar am cerut Inspecţiei să meargă în fiecare spital şi să vadă care e situaţia reală a paturilor ATI şi să se asigure că nu se mai întâmplă nimic cu paturile şi că nu mai scad şi că trebuie să crească. Astăzi nu am primit acest raport, ştiu că sunt cele pe care le-am raportat eu, cele 1.408, nu am un raport după ce am prezentat această informaţie, dar mâine este şedinţă de Guvern şi sper să avem o situaţie. Astăzi nu mi s-a raportat”, a explicat premierul. 

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu îi cere lui Vlad Voiculescu să dea raportul şi să organizeze conferinţe săptămânale pe tema valului trei al pandemiei