Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Florin Roman, despre cearta PSD-PNL privind ruperea coaliției: PNL nu va lăsa ca instituţiile statului să fie capturate de PSD

PNL nu va face greşeala să plece de la guvernare pentru a nu da cale liberă PSD la abuzuri, iar miniştrii liberali din Guvern nu vor aviza proiectele care încalcă legea, a declarat, marţi, vicepreşedintele PNL Florin Roman.

de Redactia Observator

la 08.10.2024 , 13:46

Florin Roman PNL nu va lăsa ca instituţiile statului să fie capturate de PSD Florin Roman PNL nu va lăsa ca instituţiile statului să fie capturate de PSD - Inquam Photos / Malina Norocea

"Noi, care cunoaştem ADN-ul PSD, ne aşteptăm ca următoarele două decizii ale gărzii pretoriene din CCR a PSD să spună în felul următor: că preşedintele României este doar domnul Ciolacu şi n-are rost să mai facem alegeri în România şi a doua decizie să ne spună că cine nu votează cu Marcel Ciolacu nu are dreptul să voteze. Dacă au decis că cineva nu are dreptul să candideze, noi nu ne-am mira să vedem din partea gărzii pretoriene a PSD această decizie că nici nu mai avem dreptul să votăm dacă nu votăm cu Partidul Social Democrat", a afirmat Roman, la Parlament. Potrivit lui Roman, "a abandona guvernarea înseamnă a da cale liberă PSD" să ocupe Ministerul de Interne în perioada alegerilor, Ministerul de Finanţe ca "să-şi îndestuleze aleşii locali" în această perioadă.

"Nu vom face această greşeală, iar dacă cineva trebuie să plece de la guvernare, sunt cei de la PSD, pentru că în momentul constituirii acestei coaliţii, noi eram la guvernare", a adăugat Florin Roman. El a mai spus că miniştrii liberali au devenit deja un filtru privind proiectele din Guvern, menţionând că aceştia se consultă în partid cu privire la tot ceea ce se întâmplă în Guvern. "Ne consultăm zilnic cu absolut tot ceea ce se întâmplă în Guvern şi, dacă aţi văzut, sunt deja poziţionări ale miniştrilor noştri. Ieri a fost poziţionarea ministrului Justiţiei, doamna Gorghiu, după atacul venit din partea gărzii pretoriene a lui Marcel Ciolacu şi al celor care îl înconjoară. Nu vom lăsa instituţiile statului să fie capturate de PSD în preajma alegerilor. (...) Evident acolo unde sunt încălcări ale legii, şi dumneavoastră ştiţi foarte bine că partea de avizare aparţine în mare parte - pe hotărâri de Guvern, ordonanţe de urgenţă - de Ministerul Justiţiei, nu vor primi avize din partea Ministerului Justiţiei acele proiecte ale Guvernului Ciolacu care încalcă legea", a explicat Roman.

El a subliniat că din punct din punct de vedere al lidershipului politic nu mai există niciun fel de comunicare între PNL şi PSD. "Vă pot da exemplu: săptămâna trecută a fost o întâlnire la sediul Guvernului, din partea PSD - Paul Stănescu, Marian Neacşu, Adrian Câciu, iar din partea Partidului Naţional Liberal - domnul Lucian Bode, subsemnatul şi domnul Huţucă, pe ceea ce urma să prezinte domnul Boloş la Bruxelles. Acolo le-am spus din start, de la început: Dacă aţi venit să discutăm de cota unică, nu aveţi ce discuta pe subiectul ăsta (...) dacă vreţi să vorbim de Pilonul 2 de Pensii şi voi vreţi să-l naţionalizaţi, n-avem ce discuta despre asta", a mai explicat Florin Roman.

Articolul continuă după reclamă

Întrebat care mai este rolul PNL în Guvern, Roman a spus: "Să oprească abuzurile PSD, ultimul de la Curtea Constituţională a României unde garda pretoriană a judecătorilor roşii numiţi de PSD a folosit cea mai importantă instituţie a statului pentru a călca în picioare Constituţia". "Dacă au făcut acest lucru la CCR, vor face acelaşi lucru şi la Ministerul de Interne şi la Ministerul de Finanţe şi la Secretariatul Guvernului peste tot în prag de alegeri", a adăugat Roman.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Ştiri politice » Florin Roman, despre cearta PSD-PNL privind ruperea coaliției: PNL nu va lăsa ca instituţiile statului să fie capturate de PSD