Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea a trimis o scrisoare colegilor din PSD: "Am ajuns într-un punct în care nu se mai poate"

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, le-a trimis o scrisoare colegilor săi din partidul PSD în care spune că s-a ajuns într-un punct în care nu se mai poate continua cu actuala conducerea a partidului și că se încearcă discreditarea sa.

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, le-a trimis o scrisoare colegilor săi din partidul PSD în care spune că s-a ajuns într-un punct în care nu se mai poate continua cu actuala conducerea a partidului și că se încearcă discreditarea sa.

Firea spune că nu este o dizidentă şi nu vrea sub nicio formă scindarea sau slăbirea partidului, dar că s-a ajuns într-un punct în care nu se mai poate, pentru că şefia PSD s-a concentrat în mâinile unui singur om.

"Se încearcă în ultimele zile acreditarea în spaţiul public a ideii că în partid are loc un război între Gabriela Firea şi Liviu Dragnea, din care PSD nu are decât de pierdut. În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa şi voi încerca să explic de ce.

În primul rând, nu se pune problema ca cineva să aleagă între mine şi Liviu Dragnea, şi asta dintr-un motiv cât se poate de simplu: aşa cum am mai spus-o de nenumărate ori, şi o mai spun încă o dată, cu toată responsabilitatea, NU doresc să fiu preşedintele PSD. Nu îl critic pe preşedintele partidului pentru a-i lua locul şi nici pentru a-l da afară din partid. Comitetul Executiv este cel care se va pronunta prin vot democratic. NU doresc sa fiu desemnată candidat la prezidenţiale. Am vorbit serios când am garantat continuarea proiectelor din Capitala României", spune Gabriela Firea într-o scrisoare transmisă vineri colegilor săi din PSD.

Pe acelaşi subiect

Gabriela Firea este de părere că s-a ajuns într-un punct în care nu se mai poate, iar asta gândesc şi alţii, acuzând că şefia PSD s-a concentrat în mâinile unui singur om, care ia toate deciziile doar într-un grup restrâns.

"Am ajuns într-un punct în care, spun eu, nu se mai poate aşa. O gândesc, cu siguranţă, şi alţii, dar nu au considerat poate oportun să se exprime. Dar modul în care conducerea partidului s-a concentrat în mâinile unui singur om, care ia toate deciziile doar într-un grup restrâns de apropiaţi, unii nici măcar membri ai PSD, ignorând forurile statutare, nu ne poate duce decât într-o fundătură.

De un an şi jumătate nu facem altceva decât să reacţionăm la atacurile adversarilor, concentrate pe teme colaterale, în loc să ne focusăm pe aplicarea programului de guvernare pentru care ne-au votat oamenii. Or fi răi duşmanii noştri, dar poate avem şi noi o vină cât de mică.

Cred aşadar că avem nevoie de o nouă abordare, în care conducerea partidului să aibă un dialog permanent cu toţi vectorii săi, începând de la miniştri, deputaţi, senatori, continuând cu primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri locali şi terminând cu preşedinţii de organizaţii, pentru că numai în acest fel evităm situaţia actuală în care suntem decuplaţi de agenda reală a oamenilor", mai spune edilul.

Primarul le mai transmite social-democraţilor că depinde de ei dacă din această confruntare vor ieşi mai slăbiţi sau mai întăriţi şi susţine că luarea sa de poziţie ar putea reprezenta, "aşa cum s-au grăbit deja unii să profeţească, o sinucidere politică".

"De noi depinde dacă din această confruntare de idei vom ieşi slăbiţi sau întăriţi, în funcţie de disponibilitatea noastră, a tuturor, de a judeca lucrurile simplu, în funcţie de interesul legitim al oamenilor, sau pe baza unor orgolii personale şi scenarii cusute cu aţă albă. Luarea mea de poziţie ar putea reprezenta, aşa cum s-au grăbit deja unii să profeţească, o sinucidere politică, şi mi-am asumat această variantă, sau, dimpotrivă, o şansă reală pentru Partidul Social Democrat de a demonstra că este principala forţă politică a ţării, o forţă a Binelui, capabilă să ducă la bun sfârşit angajamentele pe care şi le-a luat în faţa oamenilor şi să câştige următoarele bătălii electorale. Aşa să ne-ajute Dumnezeu!”, a scris Gabriela Firea în încheierea scrisorii pe care le-a trimis-o colegilor săi din PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea a trimis o scrisoare colegilor din PSD: "Am ajuns într-un punct în care nu se mai poate"