Antena Meniu Search
x

Noi măsuri anunţate de Raed Arafat. Beneficii pentru persoanele vaccinate sau cu test Covid: acces la evenimente şi cinematografe

Starea de alertă va fi prelugită începând cu 13 mai, potrivit unui proiect de HG aflat pe ordinea de zi a ședinței Executivului. De asemenea, Raed Arafat a anunţat şi câteva măsuri de noutate.

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 18:06

Elemente de noutate, anunţate de Raed Arafat după şedinţa de Guvern

1. Permiterea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în data 13 mai 2021 în intervalul orar 2-5 dimineaţa, pentru participarea la sărbătoarea religioasă a credincioşilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan.

2. Este eliminată restricţia privind participarea la organizarea de procesiuni şi sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau o reşedinţă. Astfel, se va permite organizarea de procesiuni şi sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

3. Crearea posibilităţii, astfel încât competiţiile sportive să se poată desfăşura cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul ministerului Sănătăţii. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi si a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu Sars-Cov-2, sau a persoanelor care prezintă un test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore. "Asta era propunerea CNSU. S-a adăugat la cererea ministrului Sănătăţii şi testul antigen, nu mai vechi de 24 de ore, cu condiţia prezentării unui rezultat certificat", a precizat Raed Arafat.

Pe acelaşi subiect

4. Totodată, activitatea în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte, să se poată desfăşura cu participarea publicului pentru 50% din capacitatea maximă a spaţiului doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă. Regulile de acces sunt aceleaşi ca cele pentru activităţile sportive. 

"Până în 1 iunie se vor mai face analize şi pentru măsurile care urmează să se implementeze cu 1 iunie, sau după 1 iunie, urmează să se revină cu alte acte sau hotărâri de guvern", a precizat Arafat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Starea de alertă a fost prelungită în România

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 13 mai. Premierul Florin Cîţu a declarat că, odată cu prelungirea stării de alertă, se va renunţa la anumite restricţii care "nu-şi mai au sensul".

"Da, prelungim starea de alertă. Da, sunt unele măsuri care nu-şi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul. Nu are sens să fie în hotărârea de Guvern şi atunci vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu. Avem nişte restricţii pe care le-am introdus în urmă cu două luni de zile, ele vor fi scoase, că nu au sens", a explicat Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Noi măsuri anunţate de Raed Arafat. Beneficii pentru persoanele vaccinate sau cu test Covid: acces la evenimente şi cinematografe