Antena Meniu Search
x

S-a votat bugetul pe 2018, Liviu Dragnea anunţă că vor creşte veniturile românilor

Bugetul pe anul 2018 a fost votat de Parlament. Liderul PSD Liviu Dragnea dă asigurări că acest buget va aduce venituri mai mari pentru români, dar şi pentru co

Vezi și

Bugetul pe anul 2018 a fost votat de Parlament. Liderul PSD Liviu Dragnea dă asigurări că acest buget va aduce venituri mai mari pentru români, dar şi pentru companii. De cealaltă parte, Opoziţia avertizează că ne îndreptăm spre o nouă criză. 

Şedinţa finală în care a fost aprobat bugetul pe anul viitor a început în atmosferă de sărbătoare. Colindele n-au oprit, însă, dezbaterile aprinse.

Bugetul pe anul viitor este construit pe o creştere economică de 5,5%, un curs de 4,55 de lei pentru un euro şi un câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar este estimat la 2,97% din PIB. Veniturile bugetare sunt estimate la 287,5 miliarde de lei şi vor veni, în special, din contribuţii sociale, TVA, accize şi impozite. În timp ce cheltuielile au fost estimate la 314,5 miliarde de lei. 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "Este un buget care va continua dezvoltarea României şi va fi un buget prin care atât românii, cât şi firmele din România, vor avea venituri mai mari."

Pe acelaşi subiect

Pentru a da salariile promise, Guvernul a alocat peste 80 de miliarde pentru cheltuielile de personal. Cu 11 miliarde mai mult decât în acest an. Şi mai mulţi bani merg la asistenţa socială: 98,6 miliarde de lei. 

Şi bugetele mai multor instituţii au fost mărite. Cea mai mare sumă, de 350 de milioane de lei, a fost transferată fondului de rezervă al Guvernului. 60 de milioane de lei a primit şi Secretariatul General al Guvernului, pentru finanţarea cultelor religioase.

În timp ce dă cu o mână, însă, statul ia cu cealaltă. Nici anul viitor nu se vor da tichete de masă. Voucherele de vacanţă se vor da doar dacă vor fi bani. Angajările sunt limitate, o persoană, la două posturi vacante. Şi instituţiile trebuie să-şi ia adio de la cumpărături. Achiziţiile sunt şi ele blocate.

Cheltuielile cu investiţiile în anul 2018 vor fi de 38,5 miliarde lei, în creştere cu 13 miliarde lei faţă de anul 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » S-a votat bugetul pe 2018, Liviu Dragnea anunţă că vor creşte veniturile românilor