Antena Meniu Search
x

Întâlnirea dintre Nicuşor Dan şi Florin Cîţu, mutată pentru că primarul nu are certificat verde şi nu poate intra în Palatul Victoria

Întâlnirea dintre Nicuşor Dan şi premierul interimar Florin Cîţu a trebuit să fie mutată de la Palatul Victoria la sediul PNL din cauză că primarul general al Capitalei nu este vaccinat. Cei doi discută despre subvenţia la căldură în Bucureşti şi achiziţionarea ELCEN de către Primăria Capitalei.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.11.2021, 17:12

Nicuşor Dan şi Florin Cîţu vor discuta despre subvenţia pentru căldură şi achiziţionarea ELCEN de Primăria Capitalei
Nicuşor Dan şi Florin Cîţu vor discuta despre subvenţia pentru căldură şi achiziţionarea ELCEN de Primăria Capitalei - Hepta

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, luni seară, că a cerut achiziţionarea ELCEN de către Primăria Capitalei şi a convenit o discuţie cu premierul Florin Cîţu în această săptămână. Aceasta ar fi trebuit să aibă loc azi, la ora 12:00, la Palatul Victoria.

Nicuşor Dan însă nu a putut intra în Palatul Victoria, întrucât nu este vaccinat şi nu deţine un certificat verde valabil, astfel că accesul său în instituţiile statului, în calitate de vizitator, este restrciţionat. Întâlnirea a fost mutată astfel la sediul PNL. 

”Nu am în momentul ăsta (certificatul verde, nr), dar nu acesta este motivul pentru care am venit aici. Am ajuns acolo şi mi s- a comunicat că întâlnirea s-a mutat aici şi am luat maşina şi am ajuns aici”, a spus Nicuşor Dan, la sediul PNL Bucureşti.

Nicuşor Dan poate intra totuşi în Primăria Capitalei, întrucât acesta este locul său de muncă, iar proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respins în Senat şi încă nu a ajuns în dezbatere la Camera Deputaților, care este cameră decizională. 

Pe acelaşi subiect

Primăria Capitalei vrea achiziţionarea ELCEN

Nicuşor Dan afirmă că are în vedere ”refacerea unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, nu doar soluţii pentru iarna care urmează.

”Punctual pentru Bucureşti, am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână. Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării.

Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Acesta speră că se vor găsit ”soluţii care să implice atât Guvernul, cât şi Primăria Capitalei, astfel încât bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de recenta creştere a preţurilor din energie”.  

De ce nu s-a vaccinat anti-covid Nicuşor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, precizează că nu s-a vaccinat anti-COVID pentru că în urmă cu aproximativ jumătate de an a fost infectat cu noul coronavirus, după ce fetiţa sa a contractat infecţia la grădiniţă, notează news.ro.

Edilul susţine că, fiind un om care vine din mediul academic, are încredere în ştiinţă şi se va vaccina. Întrebat în emisiunea Insider Politic dacă este antivaccinist, Nicuşor Dan a negat vehement.

"Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi", a afirmat Nicuşor Dan în emisiunea difuzată de Prima Tv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Întâlnirea dintre Nicuşor Dan şi Florin Cîţu, mutată pentru că primarul nu are certificat verde şi nu poate intra în Palatul Victoria