Antena Meniu Search
x

Interviu exclusiv! Gabriela Firea, prima femeie primar al Bucureștiului: „Biletul de transport ar putea să nu mai coste nimic”

Este prima femeie din istorie care conduce Capitala. O misiune grea, pe care Gabriela Firea o începe pe ploaie, în stradă. Interviul a început pe soare şi s-a terminat pe furtună.

Vezi și

Este prima femeie din istorie care conduce Capitala. O misiune grea, pe care Gabriela Firea o începe pe ploaie, în stradă. Interviul a început pe soare şi s-a terminat pe furtună.

Acolo sunt însă şi adevăratele noastre probleme. Gropi, inundaţii, ţânţari şi căpuşe,cladiri cu risc seismic, i le-am arătat pe toate. Cum a răspuns Gabriela Firea provocărilor, vedeţi chiar acum. Cele două foste colege, Andreea Berecleanu și Gabriela Firea, au discutat despre toate acestea. La fel ca în politică, vremurile sunt schimbătoare. Iar Gabriela Firea este primul primar pe tocuri din istoria Capitalei.

”Pe mine mă interesează ce o să se întâmple cu inundaţiile, iată, ne inundăm în Bucureşti după prima ploaie, mă interesează ce se întâmplă cu ţânţarii şi căpuşele din parc”, a explicat prima femeie primar al Bucureștiului.

Cât despre clădirile de patrimoniu din Capitală, Gabriela Firea a semnalat pericolul la care sunt expuși localnicii în caz de un seim.

”Sunt foarte multe clădiri din păcate în zona centrală şi nu numai, în care locuiesc familii de bucureşteni, care se tem pentru viaţa lor, pentru că, Doamne-fereşte, oricând poate să aibă loc un cutremur. Eu am discutat cu toate asociaţiile proprietarilor care locuiesc în imobile cu risc seismic, de grad 1, pericol public şi mi-au spus că sunt de acord să se mute, dar dacă Primăria le prezintă un plan concret pentru viaţa lor”, a spus Firea.

Gabriela Firea e convinsă că poate schimba în bine vieţile bucureştenilor

Biletul de transport ar putea să nu mai coste nimic, pentru că RATB-ul s-ar putea moderniza. Obstacolele nu o sperie. S-a confruntat, în viaţa ei, cu multe provocări. A crescut într-o familie modestă din Bacău şi a reuşit să îşi construiască o carieră de succes în jurnalism. Dar şi o familie împlinită - a devenit de trei ori mamă. Este căsătorită cu Florin Pandele, proaspăt reales primar al oraşului Voluntari. O traiectorie neaşteptată, la care Gabriela Firea nu se gândea probabil în urmă cu fix 10 ani, când se afla la pupitrul Observator şi le aducea românilor ştirile despre alegeri.

Ultimele date de la Biroul Electoral Municipal arată că bucureştenii s-au săturat de alegeri locale. Vremea frumoasă nu i-a îndemnat la vot, iar secţiile au fost mai mult goale. Astăzi, vremea s-a schimbat. Iar Gabi Firea începe un nou capitol din viaţa ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Interviu exclusiv! Gabriela Firea, prima femeie primar al Bucureștiului: „Biletul de transport ar putea să nu mai coste nimic”