Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis prezidează, ÎN PREMIERĂ, şedinţa de Guvern: "Sunt doi elefanţi în cameră şi nimeni nu vorbeşte despre ei"

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în premieră, la această oră, la Palatul Victoria, la şedinţa de Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, în premieră, la această oră, la Palatul Victoria, la şedinţa de Guvern.

Update ora 10:05 - "Sunt doi elefanţi în cameră şi nimeni nu vorbeşte despre ei: Ordonanţa de graţiere şi cea de modificare a codurilor penale. Premierul s-a angajat să nu fie adoptate azi", a declarat preşedintele Klaus Iohannis în debutul şedinţei de Guvern. 

Iohannis a precizat că discuţia legată de graţiere şi modificarea codurilor nu va fi pusă pe ordinea de zi suprimentară. În plus, potrivit preşedintelui, premierul Grindeanu s-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nicio şedinţă de guvern.

"Este obligatoriu să respectăm aceste chestiuni şi subliniez: înainte să ajung eu la Guvern, domnul prim-ministru analizase cu maximă responsabilitate aceste chestiuni şi aşa a fost posibil ca în 20 de minute sau cât am stat noi doi împreună să ajungem la consens, fiindcă amândoi, şi evident toţi membrii Guvernului, dorim să consolidăm statul de drept, şi atunci o parte importantă este respectarea normelor şi nu în ultimul rând respectarea românilor şi a asociaţilor şi a societăţii civile", a spus Iohannis.

Pe acelaşi subiect

La finalul acestor declaraţii, Klaus Iohannis a rămas să prezideze şedinţa de Guvern.

Update ora 10:00 - Premierul Sorin Grindeanu: Aveţi ordinea de azi. Noi discutăm despre lucruri aflate pe ordinea de zi. Ceea ce nu înseamnă că în perioada următoare toate lucrurile pe care ni le propunem să le putem adopta in şedinţele de guvern. Asa ca tot ce e trecut pe ordinea de vom discuta punct cu punct

Update ora 9:55 - Preşedintele Klaus Iohannis: E o premieră astăzi, particip prima dată la o şedinţă de guvern. Am avut o discuţie consensuală cu premierul, după care premierul m-a invitat să prezidez această şedinţă de guvern. Sunt foarte mulţumit de felul în care vă faceţi cu toţii datoria

Update ora 9:43 - Preşedintele Klaus Iohannis discută, la această oră, în biroul premierului, cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi Sorin Grindeanu. 

----------------------------------

Prezenţa preşedintelui la şedinţa Guvernului vine în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii privind posibilitatea introducerii pe ordinea de zi a proiectului Ministerului Justiţiei privind graţierea, Iohannis şi Kovesi nefiind de acord cu proiectul.

Președintele are dreptul, potrivit Constituției, să conducă ședințele de Guvern.

„Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii”, se arată în articolul 87 din Constituție.

Articolul mai menționează că „Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă”.

Este prima şedinţă de Guvern la care vine Klaus Iohannis în timpul mandatului său.

Revenim cu detalii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis prezidează, ÎN PREMIERĂ, şedinţa de Guvern: "Sunt doi elefanţi în cameră şi nimeni nu vorbeşte despre ei"