Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis acuză tentative de a bloca măsurile adoptate de către Guvern: ''PSD, în Parlament, trage frâna de mână''

Klaus Iohannis a declarat în cadrul conferinţei de marţi seară că alegerile se vor desfăşura pe data de 6 decembrie, aşa cum este stabilit. În ciuda creşterii cazurilor de coronavirus, şeful statului a menţionat că schimbarea este esenţială.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 10.11.2020, 20:09

Alegerile vor avea loc pe 6 decembrie
Klaus Iohannis, preşedintele României - Administraţia Prezidenţială
  • Klaus Iohannis consideră că ieşirea din criza sanitară va fi posibilă prin noul Parlament
  • Preşedintele ţării a afirmat că membrii PSD se opun deciziilor luate de Guvern 
  • Cele mai importante ştiri ale zile, la Observator 19

Klaus Iohannis a menţionat în cadrul conferinţei că rezultatele alegerilor vor reflecta dorinţa românilor de acum, şi anume schimbarea. 

''Avem şi o problemă politică. Avem un Parlament care este dominat de un PSD care şi-a pierdut orice legitimitate. Guvernul într-o parte se luptă să ţină lucrurile sub control, pe de altă parte, PSD în Parlament trage frâna de mână şi lucrurile nu pot fi mişcate, aşa cum îşi doresc românii. Românii îşi doresc să avem un Parlament legitim. Cu PSD în Parlament, aceste lucruri funcţionează cu frâna de mână trasă, iar democraţia nu poate fi pusă în paranteză. Nu putem să ne imaginăm să stăm în acest blocaj provocat de PSD, fără să facem alegeri şi fără să ştim cum va arăta anul viitor'', a declarat Klaus Iohannis. 

Preşedintele României consideră că ieşirea din criza sanitară va fi facilitată de noul Parlament. 

''Suntem în situaţia să facem alegeri parlamentare la termen, pentru că este singura soluţie prin care românilor li se poate permite o continuare a demersurilor democratice aşteptate. Românii îşi pot alege acum un nou Parlament care să poate duce lucrurile mai departe. O nouă majoritate care vine şi votează măsurile aşteptate de români şi permite ieşirea românilor şi din criza sanitară şi din criza politică'', a mai afirmat şeful statului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis acuză tentative de a bloca măsurile adoptate de către Guvern: ''PSD, în Parlament, trage frâna de mână''