Antena Meniu Search
x

România va beneficia de mai mulți bani din fondurile europene. Klaus Iohannis: „Ne vom bate pentru o alocare substanțială”

Klaus Iohannis a declarat că este în discuţie o propunere a Comisiei Europene ca fondurile multianuale să fie discutate la pachet cu fonduri destinate revigorării economice, ceea ce înseamnă că România ar beneficia de fonduri mai mari.

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 14:30

România va beneficia de mai mulți bani din fondurile europene Vezi și
  • Banii vor fi investiți în proiecte foarte importante pentru România
  • Urmează negocieri între liderii statelor și în parlamente

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut miercuri o întâlnire cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, pe tema absorbției fondurilor europene alocate țării noastre și legile justiției. La finalul întâlnirii, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă. Iată cele mai importante idei.

Fondurile Europene

Este în discuție o propunere a Comisie pe care noi o găsim bună. Fondurile multianuale vor fi discutate la pachet cu fondurile pentru revigorarea economică. Deci voi beneficia și noi, românii, de mai multe fonduri europene decât am avut inițial, înainte de criză.

Se vehiculează foarte multe variante, foarte multe sume. În realitate avem de a face cu un proiect bun și urmează fazele de negociere între liderii statelor, iar ulterior în parlamentele naționale și în cel european.

Noi vom investi acești bani în proiecte foarte importante pentru România. Nu doar în revigorarea economică, dar și în autostrăzi, în proiecte de energie regenerabilă, vom investi bani importanți în sistemele publice, de sănătate și învățământ. Toate acestea vor fi pregătite în detaliu, dar până atunci suntem hotărâți să ne batem și să obținem o alocare substanțială pentru România.

În 18/19 iunie vom avea Consiliul European în format videoconferință.

Legile Justiției

Au fost câteva dezvăluiri din perioada când PSD-ul a atacat violent justiția, legile justiției. Din fericire, am reușit să oprim o parte din aceste atacuri. Și eu am reușit să duc legile la Curtea Constituțională. Parlamentul a reușit să oprească o parte din aceste modificări. Dar cel mai important pas a fost făcut de români, care s-au prezentat anul trecut la urne la referendumul pentru justiție.

Aceste legi trebuie reparate. Este nevoie de un pas hotărât și curajos. Guvernul va veni cu o inițiativă legislativă pentru a repara legile justiției. Trebuie să ducem la bun sfârșit ce am început anul trecut. Trebuie continuată această procedură.

În săptămânile următoare vor avea loc consultări, Guvernul va lucra la proiectul de legi și vor fi înaintate Parlamentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » România va beneficia de mai mulți bani din fondurile europene. Klaus Iohannis: „Ne vom bate pentru o alocare substanțială”