Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis a explicat de ce nu acceptă o dezbatere cu Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL, că nu va accepta o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidata Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale. "Doamna Dăncilă e reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor", a explicat Iohannis.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.11.2019, 19:25

Klaus Iohannis, despre dezbatarea cu Vorica Dăncilă
Iohannis: "Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD" - Observator

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL, că nu va accepta o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidata Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale. "Doamna Dăncilă e reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor", a explicat Iohannis.

Președintele a început prin a le mulțumi românilor care l-au votat, după care a criticat din nou fosta guvernare PSD.

"Vreau să spun că sunt foarte mulțumit și mulțumesc românilor care au venit în număr mare la vot. Mulțumiri speciale diasporei, care s-a mobilizat într-un mod exemplar. Cred că au beneficiat de condiții mai bune, la insistența mea, s-a schimbat legislația, au avut 3 zile la dispoziție, mai multe secții. Mulțumiri speciale tutoror românilor care m-au votat pe mine. Guvernul Ludovic Orban a organizat impecabil partea care revine Guvernului, nu am avut incidente notabile. Alegerile din primul tur au fost o victorie pentru mine și o înrângere pentru PSD. A fost cel mai prost rezultat al PSD din primul tur în ultimii 30 de ani. Acest PSD, de 30 de ani, e o piedică în dezvoltarea României, dar în ultimii 3 ani au reușit să ne ducă pe toți într-o stare de aproape disperare. Au încercat să acapareze justiția, învățământul, educația, au încercat să legifereze pentru hoți. Au atacat firmele private, tot ce a funcționat în România. Românii le-au dat câteva lecții pesediștilor", a declarat Klaus Iohannis, la sediul PNL.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am dovedit în ultimii ani că știu să lupt împotriva PSD-ului și am făcut acest lucru cu folos. Am dovedit că pot să coagulez forțele de dreapta, democratice, și în acest fel s-a produs schimbarea de guvern. O schimbare așteptată de puțini, sperată de mulți", a mai spus președintele.

Iohannis: "Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD"

Președintele a precizat că nu va accepta o dezbatere cu Vorica Dăncilă, însă va organiza una cu politologi, jurnaliști și formatori de opinie.

"Aceasta este o conferință de presă, nu e dezbaterea. De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD-ului? Doamna Dăncilă e reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor, și care mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare respect de toată lumea, ca și cum ar fi apărat democrația și românii. Nu accept o dezbat cu o astfel de persoană care reprezintă ce este mai rău. Nu pot să legitimez comportamentul mizerabil al PSD din ultimii ani acceptând o dezbtare cu candidata acestui PSD. Eu îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere. Nu are decât să stea în opoziție, treaba lor. Eu lupt pentru o Românie normală. În conceptul meu nu este loc pentru un astfel de PSD, de o dezbatere cu astfel de candidat. S-a discutat mult și bine despre dezbatere și rolul ei. Înțeleg perfect nevoia, dorința de a avea o dezbatere reală, așezată. Cum nu accept însă această dezbatare cu Dăncilă, voi organiza eu cu echipa mea o dezbatere așezată, marți seara, la care vor fi invitați să dezbată politologi, formatori de opinie, jurnaliști, va fi o discuție deschisă, așezată, care cu siguranță va fi pe placul românilor. Detalii veți primi de la echipa mea de campanie", a transmis Klaus Iohannis, de la sediul PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis a explicat de ce nu acceptă o dezbatere cu Viorica Dăncilă