Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Klaus Iohannis, singurul fără mască, alături de parlamentarii japonezi. La întâlnirea cu Împăratul Naruhito a purtat

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Tokyo, în prima zi a vizitei oficiale în Japonia, cu liderii Dietei japoneze. În cadrul întâlnirii, şeful statului a fost singurul care nu a purtat mască. Deşi în Japonia, măştile nu mai sunt obligatorii, purtarea lor a devenit un obicei de zi cu zi, decizia fiind lăsată la latitudinea cetăţenilor. Chiar înainte de pandemia de COVID-19 în 2020, numeroşi japonezi purtau măşti atunci când erau răciţi sau pentru a se feri de virusuri pe timpul iernii.

de Redactia Observator

la 07.03.2023 , 13:46

Klaus Iohannis, singurul fără mască la întâlnirea cu reprezentanţii Parlamentului Japoniei
Klaus Iohannis, singurul fără mască la întâlnirea cu reprezentanţii Parlamentului Japoniei - Administrația Prezidențială

În Japonia, măştile sunt omniprezente în locurile publice şi sunt purtate frecvent şi în exterior, deşi guvernul japonez a anunţat că nu mai sunt necesare în aer liber atunci când locurile nu sunt aglomerate. Totodată, Guvernul Japoniei anunţat că va relaxa şi mai mult măsurile anti-Covid privind purtarea măştilor, începând din 13 martie.

Klaus Iohannis a fost singurul care nu a purtat masca de protecţie în cadrul întâlnirii cu delegaţia niponă din partea Camerei Consilierilor. În schimb, potrivit pozelor postate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, ceilalţi oficiali români, inclusiv ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi ministrul Dezvoltării Cseke Attila au purtat mască sanitară. În schimb, în timpul întâlnirii cu Împăratul Naruhito, preşedintele Iohannis a purtat mască de protecţie.

Iohannis, mini-turneu asiatic

Articolul continuă după reclamă

După întâlnirea cu preşedinţii Dietei japoneze, Klaus Iohannis a fost primit de Împăratul Naruhito şi a discutat cu premierul nipon privind instituirea Parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

Instituirea Parteneriatului strategic cu Japonia va marca avansarea cooperării româno-japoneze la cel mai înalt nivel şi trecerea la o etapă superioară de valorificare a potenţialului bilateral, în baza valorilor şi principiilor împărtăşite de cele două ţări, pe trei dimensiuni-cheie: politica externă şi dialogul pe teme de securitate, cooperarea economică şi în domeniul asistenţei pentru dezvoltare, respectiv cooperarea în domeniile culturii, ştiinţei şi tehnologiei, inovării, cercetării şi dezvoltării.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Klaus Iohannis, singurul fără mască, alături de parlamentarii japonezi. La întâlnirea cu Împăratul Naruhito a purtat