Meniu LIVE
Search
x

Liber la cheltuieli fără licitații. Președintele Iohannis a promulgat legea care dublează pragurile privind valoarea achiziţiilor directe

Preşedintele Klaus Iohannis a dat liber la cheltuieli mai mari, fără licitaţii! Şeful statului a promulgat legea PSD-PNL care dublează pragurile privind valoarea achiziţiilor directe.

De Redactia Observator la 12.07.2022, 09:50
Vezi și

Astfel, instituţiile vor putea cumpăra produse şi servicii cu o valoare mai mică de 270.000 de lei fără TVA şi lucrări mai ieftine de 900.000 de lei fără TVA, atribuind contracte fără să fie nevoie să mai organizeze licitaţii.

Noul act normativ slăbeşte, astfel, şi mai mult controlul asupra eficienţei cheltuirii banilor publici, în contextul unei recesiuni care bate la uşă. Astfel, primarii şi şefii de instituţii publice vor putea atribui acest tip de contracte cui doresc. E de ajuns să publice un anunţ despre produsele, serviciile sau lucrările de care sunt interesaţi.

De asemenea, pot plăti direct, fără acceptarea prealabilă a unei oferte, dacă valoarea estimată a achiziţiei este mai mică de 9.000 de lei fără TVA.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Liber la cheltuieli fără licitații. Președintele Iohannis a promulgat legea care dublează pragurile privind valoarea achiziţiilor directe