Antena Meniu Search
x

Liberalii cer demisia lui Rus: Jignește milioane de români și pe copiii lor

Partidul Național Liberal cere demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, după afirmațiile făcute de acesta miercuri seară, într-o emisiune televizată, despre românii care lucrează în străinătate și familiile rămase acasă.

Partidul Național Liberal cere demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, după afirmațiile făcute de acesta miercuri seară, într-o emisiune televizată, despre românii care lucrează în străinătate și familiile rămase acasă. 

"Afirmațiile ministrului PSD Ioan Rus prin care jignește românii care muncesc în străinătate și își bate joc de soțiile și copiii rămași acasă arată modul în care se raportează, cu sfidare și dispreț, la cei care și-au părăsit de nevoie căminele și pe cei dragi pentru a le asigura un trai mai bun. Ministrul Rus este obligat să-și dea demisia astăzi din Guvern, pentru că astfel de afirmații nu pot fi susținute niciodată de un demnitar al statului român, oricare ar fi funcția lui. Dacă Ioan Rus va rămâne în Guvern înseamnă că jignirile sale sunt asumate de întreg Guvernul și implicit de premierul Victor Ponta'', se arată într-un comunicat PNL transmis joi AGERPRES.

Totodată, liberalii arată că este al doilea ''atac virulent la românii din diaspora'' făcut de un oficial de rang înalt al statului român, după acuzațiile formulate de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care spunea că aceștia sunt capabili ''să-și vândă votul pentru un mic și o bere''.

'Aceasta este atitudinea pe care Guvernul condus de Victor Ponta a avut-o față de cetățenii români plecați în străinătate, cărora le-a restrâns dreptul la vot. PNL a inițiat moțiunea de cenzură care va fi votată vineri în Parlament tocmai pentru a sancționa această mentalitate a PSD care conduce la acțiuni și declarații discriminatorii, sfidătoare, jignitoare împotriva unor cetățeni români. Aceștia au aceleași drepturi ca și social-democrații cocoțați în scaune ministeriale și pentru care dreptul la vot este doar o lozincă'', se mai arată în comunicatul PNL.

Reacția liberalilor vine după ce într-o emisiune tv ministrul Ioan Rus a afirmat: ''România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate''.

Ulterior, ministrul Rus a transmis un comunicat de presă în care a susținut că formularea folosită este o ''generalizare artistică, o licență''.

''Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnității vreunei persoane prin acele declarații, ci doar să atrag atenția asupra prețului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. Am dorit, totodată, să le transmit celor plecați departe de casă că, în viitorul apropiat, mulți dintre aceștia și-ar putea găsi un loc de muncă în țară, pentru că România va avea nevoie de forță de muncă, de specialiști în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevăzute de Master Planul General de Transport'', a declarat ministrul Rus în comunicatul citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Liberalii cer demisia lui Rus: Jignește milioane de români și pe copiii lor