Antena Meniu Search
x

Liberalii nu renunţă la nominalizarea lui Abrudean pentru funcţia de SGG: Sunt discuţii în coaliţie ce vor fi lămurite strict politic

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi despre numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului că până în acest moment, au toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcţie şi împreună cu Marcel Ciolacu vor găsi o soluţie în acest sens. Totodată, Mircea Abrudean a transmis că există discuţii în coaliţie care vor fi lămurite strict politic.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 13:22

Liberalii nu renunţă la nominalizarea lui Abrudean pentru funcţia de SGG: Sunt discuţii în coaliţie ce vor fi lămurite strict politic
Liberalii nu renunţă la nominalizarea lui Abrudean pentru funcţia de SGG: Sunt discuţii în coaliţie ce vor fi lămurite strict politic - Facebook

Nicolae Ciucă a arătat că ”Mircea Abdrudean a lucrat în fostul Guvern, a fost şeful Cancelariei şi a lucrat foarte bine”. ”Până în acest moment, avem toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcţie, cred că împreună cu domnul Marcel Ciolacu vom găsi o soluţie în acest sens”, a arătat Ciucă.

Întrebat despre informaţia privind avizul negativ de la servicii, Nicolae Ciucă a spus că ”acum două, trei luni, Abrudean a primit acces la documente clasificate de cel mai înalt nivel”. ”Nu am văzut acest aviz, nu se dă aviz pe chestia aceasta”, a afirmat el. ”Luăm în considerare să rezolvăm această problemă la nivelul coaliţiei”, a declarat Ciucă. El a mai afirmat că nu l-a auzit pe premierul Ciolacu că acesta nu are aviz.

"Este o chestiune strict politică, o gestionează conducerea partidului, cred că au comentat colegii mei. (...) Sunt discuţii în coaliţie pe care le vor lămuri la nivel strict politic", a declarat şi Abrudean, la sediul central al PNL, unde a avut loc o şedinţă a conducerii partidului cu miniştrii şi secretarii de stat liberali.

Despre un aviz negativ din partea serviciilor, el a răspuns că nu comentează informaţii pe surse. Întrebat dacă există probleme cu un dosar din trecutul său, Abrudean a precizat: "Aceste probleme au fost publice la momentul respectiv. Nu există nicio problemă din punctul meu de vedere. Au comunicat colegii din conducere pe subiect", scrie Agerpres.

Chestionat şi dacă există o incompatibilitate între el şi premierul Marcel Ciolacu, el a răspuns: "Eu nu l-am auzit pe domnul prim-ministru Ciolacu având un punct de genul acesta". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Liberalii nu renunţă la nominalizarea lui Abrudean pentru funcţia de SGG: Sunt discuţii în coaliţie ce vor fi lămurite strict politic