Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea: Sunt amenințat de la alegeri. Cei care mă urmăreau, făceau gesturi care semnifică moartea. Sunt urmărit și eu, și Irina

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Antena 3, că a început să primească amenințări cu moartea imediat după ce PSD a câștigat alegerile, că oamenii care l-au urmărit i-au arătat gesturi care semnifică moartea și că este filat în permanență, atât el, cât și iubita lui, Irina.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Antena 3, că a început să primească amenințări cu moartea imediat după ce PSD a câștigat alegerile, că oamenii care l-au urmărit i-au arătat gesturi care semnifică moartea și că este filat în permanență, atât el, cât și iubita lui, Irina.

Liviu Dragnea a declarat că amenințările au început imediat după câștigarea alegerilor în 2016, care, la început au fost voalate, dar apoi s-a trecut la amenințări pline de violență atât la adresa lui, cât și a membrilor familiei sale.

Iată principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

Pe acelaşi subiect

- La câteva zile după câștigarea alegerilor, am început să primesc amenințări, prin tot felul de mijloace și indiferent de la cine veneau erau pline de violență.

- Aceste amenințări erau destul de volate, dar apoi au trecut la avertismente fizice și, la un anumit moment, la amenințări directe cu moartea.

- Cred că erau conturi false, adresa false, am primit amenințări pe mail, dar și pe pagina de socializare.

- După care amenințările au început să devină descriptive, cum o să fiu eu ucis, ce va păți familia mea, ideea a fost că trebuie să dispar pur și simplu

- Probabil era o campanie de intimidare, dar recunsoc că nu i-am dat prea multă importanță

- În partea a doua lunii martie, presiunea a început să crească, de fiecare dată când ieșeam în spațiul public, cedeam că sunt privit cu insistență profesională, că sunt filat, că sunt urmărit. Aproape de fiecare dată aveam câte o mașină în spate. Și eu, și șoferul încercam să identificăm mașina care vin după noi.

- Vedeam indivizi care mă priveau cu insistență, care făceau tot posibilul să se asigure că ii văd.

- În prima parte a lunii aprilie, se uitau ostentativ, făceau gesturi care semnifică moartea. Își treceau mâna prin dreptul gâtului, tot timpul erau alții. M-am îndoit de vreun scenariu, pentru că erau mereu persoane diferite. I-am spus Irinei şi mi-a confirmat şi ea suspiciunile şi mi-a spus că este urmărită. Mi-a spus că este urmărită și a văzut că este fotografiată.

- Se făceau presiuni mari asupra mea, dar am refuzat să cred că lucrurile merg mai departe.

- Însă, într-o seară, în aprilie, lucrurile au mers mai departe decât mă așteptam. Am simțit aceeași prezență care mă vizează. Erau patru indivizi, au venit spre locul în care eram, într-un restaurant. S-au oprit la câțiva metri de mine, au făcut un semn de genul acesta, unul a răspuns la telefon, apoi a închis telefonul și dintr-o dată au dispărut de acolo.

- La câteva seri după asta, fusesem la întâlnire, era 11-12 noaptea, eram pe o străduță din zona 13 septembrie, două mașini au reușit să mă blocheze, una în fața, una în spate, dar am reușit să-i pierd, voiau să îmi deschidă uşile la maşină.

- Aceste două întâmplări mi-au confirmat că trebuie să au intenții serioase.

- M-am gândit și atunci că puteam să mă adresez unor instituții, dar m-am gândit că aș putea să mă adresez unor instituții care să fi fost implicate în astfel de fapte.

- Ieri a fost prima dată când am vorbit despre aceste amenințări, pentru că au început amenințări asupra familiei mele, a fiului meu.

- Ieri, în emisiunea am fost întrebat dacă mă refer la George Soros ca fiind în spatele acestor amenințări. Vreau să spun acum, clar, că nu cred a fost implicat în vreun fel.

- Un prieten, care nu este român, dar este un om destul de bine informat, mi-a spus că cei patru care au venit la acel restaurant erau cetățeni străini.

- Mașinile care m-au blocat nu aveau numere de înmatriculare.

- Chiar și recent, o mașina a urmărit-o pe Irina până când aceasta la țară, la ea în sat.

- Eu înţelesesem la un moment dat că se deschisese un dosar. Că este real sau nu, dacă informaţia mea era corectă, ar trebui să răspundă alte instituţii. Am înţeles că s-ar fi deschis un dosar şi s-ar fi clasat. Acum habar nu am dacă a fost legat de incidentele astea, pentru că eu nu am sesizat pe nimeni. Nu am reclamat pentru că nu am avut încredere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea: Sunt amenințat de la alegeri. Cei care mă urmăreau, făceau gesturi care semnifică moartea. Sunt urmărit și eu, și Irina