Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea a cerut Premierului Dăncilă anularea protocoalelor SRI

Liviu Dragnea a anunțat la finalul ședinței Comitetului Executiv al SRI anularea protocoalelor între SRI și instituțiile din justiție și a efectelor acestora. Șeful social democraților a cerut în acest sens o Ordonanță de Urgență.

Liviu Dragnea face declarații jurnaliștilor
Liviu Dragnea în declarații de presă la Palatul Parlamentului, în mai 2017 - Mediafax Foto via Hepta

Liviu Dragnea a anunțat la finalul ședinței Comitetului Executiv al SRI anularea protocoalelor între SRI și instituțiile din justiție și a efectelor acestora. Șeful social democraților a cerut în acest sens o Ordonanță de Urgență.

"Tot la grupurile parlamentare s-a discutat despre situaţia creată de protocoale mai ales de ultimul protocol care a apărut în spaţiul public, nu ăla transmis de SRI şi Parchetul General, ci celălalt de care nu vreau să vorbească. Până la urmă s-a cerut doamnei Viorica Dăncilă ca Guvernul să adopte rapid Ordonanţă de Urgenţă prin care să anuleze protocoalele, prin care să anuleze şi efectele acestor protocoale. Am spus că noi avem deja un proiect de lege depus în Parlament în această vară de către mine şi domnul Tăriceanu şi de domnul Mircea Drăghici, se pot inspira de acolo”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a declarat la conferință și că a auzit de existența unui protocol încheiat între DNA și TVR.

"Nouă ni se pare normal ca justiţia din România să fie penetrată de SRI atâţia ani de zile? Să existe protocoale între Parchetul General şi Ministerul Mediului? Între Parchetul General şi SRI? Vi se pare normal să existe un protocol între Parchetul General şi Curtea de Apel? Între SRI şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie? Am auzit că există un protocol şi între DNA şi TVR. Vorbesc serios. Chiar ar fi frumos. (...) Cineva mi-a zis ieri. Dacă e aşa, atunci e foarte grav. Nu ştiu ce implică acel protocol, dar am auzit, şi dacă e aşa, aş vrea ca măcar TVR-ul, că de la DNA am înţeles că nu are cine să vorbească, nu ştiu, cineva să ne spună dacă această informaţie e adevărată. De ce ar trebui să fie un protocol secret? De când are dreptul o instituţie judiciară să clasifice un protocol? Dincolo de faptul că de ce ar trebui să-l faci”, a spus șeful PSD.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea a cerut Premierului Dăncilă anularea protocoalelor SRI