Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, probleme de sănătate în penitenciar. Avocată: „Starea i s-a agravat”

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, susține că fostul lider PSD suferă de mai multe hernii la coloană, afecțiune care s-a agravat și care impunea un consult medical. Deși cererea i-a fost aprobată de Departamentul Medical, Dragnea nu a fost văzut nici până acum de un medic, spune avocata.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.09.2020, 11:38

Liviu Dragnea, probleme de sănătate în penitenciar. Avocată: „Starea i s-a agravat”
Liviu Dragnea, probleme de sănătate în penitenciar. Avocată: „Starea i s-a agravat” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Liviu Dragnea a fost sancționat după discuția privată avută cu fosta consilieră Anca Alexandrescu.
  • Avocata fostului lider PSD susține că Dragnea suferă de mai multe hernii la coloană și că starea i s-a agravat.

Mai mult, spune avocata Flavia Teodoriu, Liviu Dragnea a fost sancţionat administrativ şi discipinar după ce discuţia cu Anca Alexandrescu a fost făcută publică.

”Înaintea convorbirii private pe care a avut-o în mediul online, domnul Dragnea a făcut o cerere către Departamentul Medical în care solicita să fie programat la un consult la Spitalul de Ortopedie Foişor, deoarece durerile din zona lombară se agravaseră, coborau pe picior, simptom care semnala agravarea acstui diagnostic”, a afirmat avocata fostului lider al PSD, scrie news.ro.

Liviu Dragnea a cerut ca costurile care vor exista să fie suportate de către el.

Cererea a fost aprobată de către Departamentul Medical, programarea a fost stabilită, hârtiile au fost trimise ulterior la conducerea unităţii de detenţie pentru a organiza transportul  la consult. Domnul Dragnea, însă, din păcate, nu a fost transportat la spital nici până astăzi, neprimind niciun fel de explicaţie în acest sens. Este important  să menţionez că convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică în 25 iunie, iar programarea la spital pentru consult fusese stabilită pentru 30 iunie. După ce convorbirea online pe care a avut-o a fost făcută publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără însă a i se da vreo explicaţie în acest sens, situaţia care se menţine, din păcate, şi astăzi”, a mai afirmat Flavia Teodosiu.

Potrivit acesteia, după câteva zile de la publicarea discuţiei pe care Liviu dragnea a avut-o cu fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, i s-a comunicat că este cercetat.

”Explicţiile au venit după câteva zile, când i s-a comunicat că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la publicarea convorbirii cu Anca Alexandrescu şi că a fost declanşată o anchetă pentru a stabili dacă a fost sau nu încălcat regulamentul. Domnul Dragnea a fost anchetat disciplinar, fiind adoptată o decizie a Comisiei de disciplină în acest sens, prin care a fost sancţionat cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioadă de o lună. În paralel, însă, în aceeaşi perioadă, i s-a aplicat şi o măsură administrativă, respectiv cea a restragerii de la muncă, din păcate, însă, pentru o perioadă nedeterminată, aspect care din punctul meu de vedere este complet nelegal”, a adăugat avocata lui Dragnea.

Aceasta afirmă că sacţiunea a fost luată în baza unei decizii a ANP care ”nu are putere de lege şi care  adaugă la lege în mod nepermis şi care prevede că nu pot fi folosiţi la muncă deţinuţii care sunt sancţionaţi disciplinar”.

În iunie, Anca Alexandrescu a făcut publică o discuţie online pe care a avut-o cu Liviu Dragnea. ANP a comunicat atunci că Alexandrescu a avut aprobare pentru o discuţie privată, nu prentru realizarea unui interviu.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea, probleme de sănătate în penitenciar. Avocată: „Starea i s-a agravat”