Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Liviu Dragnea: Guvernul va fi format din PSD şi ALDE. Propunerea de PREMIER va fi în avantajul țării

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că va veni cu o propunere de premier din partea alianţei PSD+ALDE numai la consultările cu preşedintele Iohannis, cu precizarea că va fi o nominalizare în avantajul ţării.

de Redactia Observator

la 15.12.2016 , 23:15

Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că va veni cu o propunere de premier din partea alianţei PSD+ALDE numai la consultările cu preşedintele Iohannis, cu precizarea că va fi o nominalizare în avantajul ţării.

"În ceea ce privește propunerea pe care PSD o va face președintelui Iohannis la consultări (...) nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine sau un avantaj pentru președintele Iohannis, nici măcar pentru PSD. Voi face în avantajul acestei țări. Și această propunere va fi făcută doar la consultări, acolo va fi făcută prima dată. În ceea ce privește reacția domnului președinte Iohannis, eu cred, sper că toți cei care au pierdut (...) au posibilitatea în această săptămână să se obișnuiască cu această idee și să înțeleagă că, dincolo de supărări, dezamăgiri, a fost un vot care trebuie respectat, pentru că altfel ieșim din democrație", a spus Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

Întrebat de jurnalişti ce se va întâmpla în cazul în care preşedintele nu va accepta propunerea, Dragnea a răspuns: "Nu va avea niciun motiv constituțional sau legal să refuze această propunere".

Articolul continuă după reclamă

Dragnea: Membrii Guvernului vor fi de la PSD şi ALDE. Vom semna un protocol

Pe acelaşi subiect

Tot joi seară, Dragnea a precizat că Guvernul va fi format din PSD şi ALDE şi că cele două partide vor semna şi un protocol.

”Azi am avut prima întâlnire cu ALDE, am mai avut discuţii cu domnul Tăriceanu, dar am hotărât să aşteptăm repartizarea mandatelor. Discuţia de astăzi a fost pe marginea programului de guvernare. Urmează ca mâine şi poimâine colegi din ambele partide să lucreze la compatibilizarea programul de guvernare”, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că ceea ce a prezentat în conferinţa de presă ca măsuri pe care le va lua Guvernul PSD a fost deja convenit cu partenerii de la ALDE.

”Am discutat şi despre zvonurile, nu ştiu dacă au fost sau sunt presiuni asupra domnului Tăriceanu. (...) Alianţa de guvernare este PSD-ALDE, nu există niciun fel de ezitare nici din partea noastră, nici din partea partenerilor noştri”, a mai declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a subliniat: ”PSD nu merge singur în guvernare. Vorbim de guvern şi membri în Guvern de la PSD şi ALDE”.

El a spus că, în mod categoric, cele două partide vor semna un protocol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » Liviu Dragnea: Guvernul va fi format din PSD şi ALDE. Propunerea de PREMIER va fi în avantajul țării