Antena Meniu Search
x

Declaraţia serii: "Cred că Dragnea va renunţa la intenţia de a fi prim-ministru"

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri seară, că Liviu Dragnea va renunţa la intenţia de a fi prim-ministru pentru că e vulnerabil din punct de vedere legal, dar îşi va lua măsuri să aibă control asupra viitorului premier.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri seară, că Liviu Dragnea va renunţa la intenţia de a fi prim-ministru pentru că e vulnerabil din punct de vedere legal, dar îşi va lua măsuri să aibă control asupra viitorului premier.

”Îşi va lua măsuri să-şi prezerve puterea în partid şi să aibă control asupra premierului şi va renunţa. Cred că Dragnea va renunţa. El îşi dă seama că nu poate lua mâna preşedintelui să semneze decretul (…) În jurul lui se învârte riscul ca PSD să nu guverneze şi sunt convins că acum cu şiretenia şi cu prietenii pe care îi are se gândeşte cum face să rămână puternic, să domine şi guvernul, dar să nu compromită şansa PSD de a rămâne la guvernare”, a declarat Traian Băsescu.

Liderul PMP a precizat că Dragnea este vulnerabil din punct de vedere legal şi este conştient de acest lucru.

”S-au întâlnit doi, unul care e preşedinte şi altul care e preşedinte de partid, dar e şmecher tare că el nu a spus niciodată că el se va autodesemna, ci a pus-o pe doamna Firea, a pus pe preşedintele de la nu ştiu ce organizaţie să spună. El ştie că e vulnerabil, că dacă nu era vulnerabil acestă discuţie nu exista. E vulnerabil din punct de vedere legal. Dragnea, dacă ştia că nu e vulnerabil pe lege, vă asigur că nu avea nicio problemă să spună că e viitorul prim-ministru al unui guvern condus de PSD, însă şi el ştie că e vulnerabil şi atunci au lansat această gherilă”, a precizat Băsescu. 

El a subliniat că şi dacă ar vrea preşedintele Klaus Iohannis să-l numească premier pe Dragnea nu va putea face acest lucru pentru că ar încalca legea, fiind pasibil chiar el de punere sub acuzare că nu a ţinut cont de o lege.

Totodată, Băsescu nu a exclus varianta ca PNL să negocieze cu ALDE şi eventual să-l pună pe Călin Popescu Tăriceanu preşedintele liberalilor în urma unei fuziuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Declaraţia serii: "Cred că Dragnea va renunţa la intenţia de a fi prim-ministru"