Antena Meniu Search
x

Video Majorarea salariilor pentru primari și șefii de consilii județene, constituțională. CCR a respins sesizarea USR - surse judiciare

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, cu majoritate de voturi, sesizarea USR privind legea de majorare a indemnizaţiilor primarilor şi şefilor de consilii judeţene, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Uniunea Salvaţi România a sesizat CCR cu privire la legea prin care coaliţia PSD - PNL - UDMR majorează indemnizaţiile pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene cu până la 2.000 de lei, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.02.2023 , 19:59

Pe masa judecătorilor de la CCR a ajuns Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Sesizarea este semnată şi de deputaţii Forţa Dreptei şi nu împiedică majorarea salariilor celorlalte categorii de bugetari, care s-a făcut de la 1 august prin OUG 115/2022, în vigoare în acest moment, a precizat USR. Potrivit USR, actul normativ nu indică sursa de finanţare, aşa cum prevede art. 138 alin. (5) din Constituţie.

USR a invocat şi încălcarea prevederilor constituţionale referitoare la desfăşurarea procedurii parlamentare de adoptare a legilor, în condiţiile în care actul normativ a fost adoptat cu două zile înainte să expire termenul stabilit pentru depunerea amendamentelor.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri politice » Majorarea salariilor pentru primari și șefii de consilii județene, constituțională. CCR a respins sesizarea USR - surse judiciare