Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu: "Dacă USR-PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia"

Marcel Ciolacu a avut o primă reacţie, după revocarea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, din Guvern şi scandalul din coaliţie.

de Monica Palade

la 01.09.2021, 22:48

Marcel Ciolacu: "Dacă USR-PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia" - Hepta/Mediafax

Preşedintele PSD îi sfătuieşte pe cei din USR-PLUS să îşi dea cu toţii demisia din guvern pentru ca acesta să pice. 

"Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă! PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30.

Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze. În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USRPLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție", scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Stelian Ion, revocat din funcţie

Reamintim că premierul Florin Cîțu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiției Stelian Ion, susținând că se opune reformelor. „Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată. Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să șantajeze, care să nu înțeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunități, ci despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (...) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Premierul a ţinut să precizeze că această guvernare va continua. „Sper ca USR PLUS să aibă responsibilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, precum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și vom depăși acest moment”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu: "Dacă USR-PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia"